Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevareundersøgelser - kødprodukter

Her kan du læse om prøveprojekter i fødevarekategorien kødprodukter, som Fødevarestyrelsen har gennemført de seneste år.

Importkontrol - mikrobiologisk kontrol af animalske fødevarer fra 3. lande
Formål og baggrund
Formålet med projektet er at kontrollere om importerede animalske fødevarer fra 3. lande, eksklusiv fisk og fiskevarer, opfylder de mikrobiologiske kriterier i mikrobiologiforordningen
 
Hvor og af hvad tages der prøver?
Prøver udtages stikprøvevis af importerede animalske fødevarer fra 3. lande. Prøverne udtages i grænsekontrollen.
Der er udtaget 5 prøver pr. parti
 
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for kriterierne anført i Mikrobiologiforordningen (2073/2005).
 
Resultater

Du finder resultater fra prøveprojektet her.

Listeria monocytogenes i kødprodukter
2011-2012 (detail): Se resultater af prøverne her.

2011-2012 (engros): Se resultater af prøverne her.

Listeria monocytogenes i produktionsmiljøet i kødprodukt- og fiskevirksomheder

2012: Se resultater af prøverne her.

Mikrobiologiske kriterier
Formål og baggrund
Der er fastsat mikrobiologiske kriterier for en række specifikke fødevarer. Se kriterierne i bilag I i Mikrobiologiforordningen. Fødevarestyrelsen skal i relevant omfang kontrollere, at fødevarevirksomhederne overholder fødevarelovgivningen, herunder disse kriterier.

Formålet med dette projekt er at kontrollere og verificere, at fødevarer produceret i engrosvirksomheder i Danmark overholder de gældende mikrobiologiske kriterier. 

Resultaterne af projektet opgøres på årsbasis.
 
Du kan læse mere om mikrobiologiske kriterier i mikrobiologivejledningen
 
Hvor og af hvad tages der prøver?
Prøver udtages stikprøvevis af kødprodukter i engrosvirksomheder.
Der er udtaget 5 prøver pr. parti
 
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for kriterierne anført i Mikrobiologiforordningen (2073/2005).
 

Resultater
Du finder resultater fra prøveprojektet her.

Mikrobiologisk kvalitet af sylteproduktion hos slagtere og kødproduktvirksomheder

2011: Se resultater af prøverne her.

Salmonella i spiseklare ikke varmebehandlede kødprodukter fremstillet i detail

2013: Se resultater af prøverne her.

Salmonella og E. coli i kødprodukter beregnet til varmebehandling

2013: Se resultater af prøverne her.

 

 

Ændret 19. juli 2018