Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevareundersøgelser - fødevarer til spædbørn og særlige medicinske formål

Her kan du læse om prøveprojekter i fødevarekategorien fødevarer til spædbørn og særlige medicinske formål, som Fødevarestyrelsen har gennemført de seneste år.

Mikrobiologiske kriterier
Formål og baggrund
Der er fastsat mikrobiologiske kriterier for en række specifikke fødevarer. Se kriterierne i bilag I i Mikrobiologiforordningen. Fødevarestyrelsen skal i relevant omfang kontrollere, at fødevarevirksomhederne overholder fødevarelovgivningen, herunder disse kriterier.

Formålet med dette projekt er at kontrollere og verificere, at fødevarer produceret i engrosvirksomheder i Danmark overholder de gældende mikrobiologiske kriterier. 

Resultaterne af projektet opgøres på årsbasis.
 
Du kan læse mere om mikrobiologiske kriterier i mikrobiologivejledningen
 
Hvor og af hvad tages der prøver?
Prøver udtages stikprøvevis af tørrede modermælkserstatninger, tørrede fødevarer til spædbørn under 6 måneder med særlige medicinske formål, tørrede fødevarer med særlige medicinske formål og tørrede tilskudsblandinger i engrosvirksomheder.

Der er udtaget 5-30 prøver pr. parti afhæng af produkttypen og de gældende kriterier.

 
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for kriterierne anført i Mikrobiologiforordningen (2073/2005).
 

Resultater
Du finder resultater fra prøveprojektet her.

 

 

Ændret 25. oktober 2017