Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevareundersøgelser - fersk kød (fjerkræ)

Her kan du læse om prøveprojekter i fødevarekategorien fersk kød (fjerkræ), som Fødevarestyrelsen har gennemført de seneste år.

Campylobacter i dansk og importeret kyllingekød
Formål og baggrund
Projektet er en fortsættelse af det landsdækkende overvågningsprogram for forekomsten af campylobacter i kyllingekød, som blev iværksat i 1995.
 
Projektet har til formål at overvåge forekomsten af campylobacter i dansk og udenlandsk produceret fersk kølet kyllingekød fra engros- og detail. ​ Til og med 2012 var frosset kød også omfattet af overvågningen.
 
Data fra dette projekt indgår i smittekilderegnskabet for campylobacter.
 
Hvor og af hvad tages der prøver?
Der tages prøver af fersk kølet dansk og udenlandsk hønse- og kyllingekød i detailbutikker i hele landet.
 
Hvad undersøges prøverne for?
Alle prøver er undersøgt kvantitativt for campylobacter.
 
Resultater

Du finder resultater af prøveprojektet her.

Campylobacter i forarbejdet kyllingekød

2014: Se resultater af prøverne her.

Formål og baggrund
Projektet har til formål at belyse forekomsten af termotolerante campylobacter på ferske, kølede kyllingelår med skind i den konventionelle kyllingeproduktion og sammenligne med historiske overvågningsresultater. I 2013 blev overvågningen standardiseret og forenklet, så der sammenlignes ikke længere tilbage. Projektet støtter op om campylobacterhandlingsplanen.
 
Hvor og af hvad tages der prøver?
Der udtages prøver af lår fra kyllinger på de to største fjerkræslagterier (A og B) i Danmark.
 
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for, hvor mange campylobacter der er pr gram skind.
 
Resultater
Case by case salmonella og campylobacter

Se resultater af prøverne her 

Resistensforekomst

Se resultater af prøverne her

 

 

Ændret 27. november 2017