Mikrobiologiske kriterier
Formål og baggrund
Der er fastsat mikrobiologiske kriterier for en række specifikke fødevarer. Se kriterierne i bilag I i Mikrobiologiforordnngen. Fødevarestyrelsen skal i relevant omfang kontrollere, at fødevarevirksomhederne overholder fødevarelovgivningen, herunder disse kriterier.
Formålet med dette projekt er at kontrollere og verificere, at fødevarer produceret i engrosvirksomheder i Danmark overholder de gældende mikrobiologiske kriterier.
Resultaterne af projektet opgøres på årsbasis.
Hvor og af hvad tages der prøver?
Prøver udtages stikprøvevis af ægprodukter i engrosvirksomheder.Der er udtaget 5 prøver pr. parti
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for kriterierne anført i Mikrobiologiforordningen (2073/2005).
Resultater
Resultater fra prøveprojektet.
Salmonella i skalæg
Formål og baggrund
Formålet med projektet er at undersøge om udenlandske skalæg er fri for Salmonella.
Skalæg betragtes som et spiseklart produkt, og indhold af salmonella i skalæg til konsum
accepteres ikke.
Hvor og af hvad tages der prøver?
Der foretages stikprøvekontrol af udenlandske æg på markedet. Prøverne udtages i engrosleddet samt i detailvirksomheder, der indfører skalæg.
Hvad undersøges prøverne for?
Prøverne undersøges for forekomst af Salmonella.