Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

ESC- og CPE-producerende E. coli i kød og blindtarmsprøver af fjerkræ, svin og kvæg

På denne side finder du resultater af prøveprojektet.

Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af antibiotikaresistens-undersøgelserne for ESC-producerende E. coli.
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli pr. år fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød.
Grafen viser procentvis forekomst af ESC-producerende E. coli per år, fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger og kyllingekød
*Isolater fra kyllinge- og andekød i 2015 betegnes som ESBL-suspekte, idet isolaterne efter påvisning ikke blev verificeret ved resistensbestemmelse.
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli pr. år fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød.
Grafen viser procentvis forekomst af ESC-producerende E. coli per år af svin, kalv og okse
 

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år.

Resultater 2018 

Oversigt over antal af prøver analyseret for ESC-producerende E. coli i 2018 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger og kyllingekød samt resultaterne af analyserne.

Oversigt over antal prøver analyseret for ESC-producerende E.coli i 2018 fordelt på kyllinger og kyllingekød

Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli i 2018 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger og kyllingekød.

Oversigt over procentvis forekomst af ESC-producerende E.coli i 2018 fordelt på kyllinger og kyllingekød

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2017 

Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2017 fordelt på svine-, okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.


Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2017, fordelt på svine-, okse- og kalvekød.



Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2016
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød.
 
 

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2015
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på kyllingekød og andekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på kyllingekød og andekød.
 
*Isolater fra kyllinge- og andekød i 2015 betegnes som ESBL-suspekte, idet isolaterne efter påvisning ikke blev verificeret ved resistensbestemmelse. Resistensgener blev undersøgt ved sekventering af en stikprøve af isolaterne.
 
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.
 
 

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Projektnummer

4311, 5043

Ændret 19. juni 2020