Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

ESC- og CPE-producerende E. coli i kød og blindtarmsprøver af fjerkræ, svin og kvæg

På denne side finder du resultater af prøveprojektet.

​Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af antibiotikaresistens-undersøgelserne for ESC-producerende E. coli.
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli pr. år fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød.

*Isolater fra kyllinge- og andekød i 2015 betegnes som ESC-suspekte, idet isolaterne efter påvisning ikke blev verificeret ved resistensbestemmelse.
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli pr. år fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød.


 

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år.

Resultater 2021 

Oversigt over antal prøver analyseret for ESC-producerende E. coli i 2021 fordelt på svin-, okse- og kalvekød samt resultaterne for analyserne.


Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli i 2021, fordelt på svin-, okse- og kalvekød.


*baseret på få prøver. Der vises en forekomst på 53% for importeret svinekød, men analysen er kun baseret på 26 prøver.

Resultater 2020 

Oversigt over antal af prøver analyseret for ESC-producerende E. coli i 2020 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger og kyllingekød samt resultaterne af analyserne.
Oversigt over antal prøver analyseret for ESC-producerende E.coli i 2018 fordelt på kyllinger og kyllingekød
Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli i 2020 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger og kyllingekød.
Oversigt over procentvis forekomst af ESC-producerende E.coli i 2018 fordelt på kyllinger og kyllingekød
Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.


Resultater 2019 

Oversigt over antal af prøver for ESC-producerende E. coli i 2019 fordelt på svin-, okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.


Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli i 2019, fordelt på svine-, okse- og kalvekød.


*Baseret på få prøver. Der vises en forekomst på 42% for importeret svinekød, men analysen er kun baseret på 36 prøver.

Oversigt over antal af prøver for ESC-producerende E. coli i 2019 fordelt på dansk- og importeret kyllingekød samt resultaterne af analyserne.


Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli i 2019, fordelt på dansk- og importeret kyllingekød.


Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2018 

Oversigt over antal af prøver analyseret for ESC-producerende E. coli i 2018 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger og kyllingekød samt resultaterne af analyserne.

Oversigt over antal prøver analyseret for ESC-producerende E.coli i 2018 fordelt på kyllinger og kyllingekød

Oversigt over den procentvise forekomst af ESC-producerende E. coli i 2018 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger og kyllingekød.

Oversigt over procentvis forekomst af ESC-producerende E.coli i 2018 fordelt på kyllinger og kyllingekød

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2017 

Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2017 fordelt på svine-, okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.

 


Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2017, fordelt på svine-, okse- og kalvekød.



Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2016
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød.
 
 

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2015
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på kyllingekød og andekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på kyllingekød og andekød.
 
*Isolater fra kyllinge- og andekød i 2015 betegnes som ESBL-suspekte, idet isolaterne efter påvisning ikke blev verificeret ved resistensbestemmelse. Resistensgener blev undersøgt ved sekventering af en stikprøve af isolaterne.
 
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.
 
 

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Projektnummer

4311, 5043, 5178, 5166

Ændret 31. maj 2022