Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

ESBL- og CPE-producerende E. coli i kød og blindtarmsprøver af fjerkræ, svin og kvæg

På denne side finder du resultater af prøveprojektet.

Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af antibiotikaresistens-undersøgelserne for ESBL-producerende E. coli.
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli pr. år fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød.
*Isolater fra kyllinge- og andekød i 2015 betegnes som ESBL-suspekte, idet isolaterne efter påvisning ikke blev verificeret ved resistensbestemmelse.
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli pr. år fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød.
 

Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år.

Resultater 2017 

Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2017 fordelt på svine-, okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.


Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2017, fordelt på svine-, okse- og kalvekød.



Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2016
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra kyllinger, kyllingekød og andekød.
 
 

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Resultater 2015
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på kyllingekød og andekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på kyllingekød og andekød.
 
*Isolater fra kyllinge- og andekød i 2015 betegnes som ESBL-suspekte, idet isolaterne efter påvisning ikke blev verificeret ved resistensbestemmelse. Resistensgener blev undersøgt ved sekventering af en stikprøve af isolaterne.
 
Oversigt over antal af prøver analyseret for ESBL-producerende E. coli i 2015 fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.
 
 
Oversigt over den procentvise forekomst af ESBL-producerende E. coli i 2016 fordelt på blindtarmsprøver fra svin og kvæg, svinekød og okse- og kalvekød samt resultaterne af analyserne.
 
 

Der blev ikke påvist CPE-producerende E. coli, hverken i dansk eller importeret kød.

Projektnummer

4311

Ændret 13. december 2018