Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Campylobacter i dansk og udenlandsk, kølet kyllingekød på centrallagre

På denne side finder du resultater af prøveprojektet.

​​Baggrund
Fersk dansk og udenlandsk kyllingekød i detailleddet er blevet undersøgt for campylobacter. Prøverne er analyseret for forekomst og kontamineringsgrad med campylobacter.
Risikoen for at blive syg af campylobacter gennem maden afhænger af kontamineringsgraden og forbrugerens håndtering. 


Resultater 2021

Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultater fra 2021 af fødevareundersøgelsen af campylobacter fra henholdsvis dansk og udenlandsk kyllingekød i detailleddet. Bemærk forskellen i prøvestørrelsen mellem dansk (91% af prøverne) og udenlandsk (9% af prøverne) kyllingekød.

 


*Der er ikke udtaget prøver af kylling i detailleddet til campylobacter undersøgelse i januar 2021.​

Resultater 2020

Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultater fra 2020 af fødevareundersøgelsen af campylobacter fra henholdsvis dansk og udenlandsk kyllingekød i detailleddet. Bemærk forskellen i prøvestørrelsen mellem dansk (91% af prøverne) og udenlandsk (9% af prøverne) kyllingekød.


*Der er ikke udtaget prøver af kylling i detailleddet til campylobacter undersøgelse i marts og april 2020.

Resultater 2019

Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultater fra 2019 af fødevareundersøgelsen af campylobacter fra henholdsvis dansk og udenlandsk kyllingekød i detailleddet. Bemærk forskellen i prøvestørrelsen mellem dansk (94% af prøverne) og udenlandsk (6% af prøverne) kyllingekød.

*Der er ikke udtaget prøver af kylling i detailleddet til campylobacter undersøgelse i januar og februar 2019.

Projektnumre

5166, 5178, 5221