Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Case-by-case kontrolresultater for salmonella og campylobacter

På denne side finder du resultaterne af Fødevarestyrelsens case-by-case-kontrol for salmonella og campylobacter i dansk og udenlandsk kød.

​Resultaterne omfatter forekomsten af både salmonella og campylobacter i kød fra høns og kyllinger samt salmonella i kød af svin og kalkun.
Resultaterne bliver offentliggjort hvert kvartal ca. en måned efter udgangen af kvartalet. Det fremgår bl.a., hvilke lande de undersøgte partier kommer fra, og om partierne er vurderet farlige. For indførte partier angives importørens navn.
 

 
Salmonella i kød - resultater fra 2009 og frem
Prøverne bliver taget af fersk svinekød og af fersk samt tilberedt kød af kylling og kalkun. Der tages prøver af både frosne og ikke-frosne partier kød.           
​Se kvartalsopgørelserne for: 
 
Frem til 2016 blev der taget op til 60 prøver af hvert parti svine- og fjerkrækød. Fra starten af 2016 bliver der kun taget 5 prøver af kød af kylling og kalkun og op til 40 prøver af partier af svinekød. 

Læs mere om ændringerne i kontrollen her.

Campylobacter i kød - resultater fra 2009 og frem
Prøverne bliver taget af fersk og tilberedt kølet kyllingekød.
Se kvartalsopgørelserne for:

Indtil starten af 2012 blev der testet for campylobacter på frosne partier af kyllingekød og både frosne og ikke frosne partier af kalkunkød. Nu er kontrollen målrettet, så den kun omfatter kølet kyllingekød, som er det mest ”campylobacter” belastede fjerkrækød. Ændringen er sket på baggrund af en anbefaling i evalueringen af case-by-case-kontrollen. Ændringen har betydet, at en større andel af de undersøgte partier findes positive for campylobacter end tidligere.
 
Resultaterne fra undersøgte partier af fjerkrækød/kalkuner (2009-2011) ligger i form af tabeller i PDF-format:
 
 
 
 
Årsrapporter 2007-2017 - salmonella og campylobacter i fersk kød

Årsrapport 2017- kontrol for salmonella og campylobacter i dansk og importeret fersk kød

Årsrapport 2016 - kontrol for salmonella og campylobacter i dansk og importeret fersk kød

Årsrapport 2015 - kontrol for salmonella og campylobacter i dansk og importeret fersk kød
 
Læs mere


 

 

 

 

Ændret 26. februar 2018