Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Ekstra kontrol med virksomheder - salmonella og campylobacter

Virksomheder, som tidligere har leveret kød til det danske marked, hvori der er fundet salmonella eller campylobacter, bliver underlagt yderligere kontrol.

​​​​Du kan få de seneste opdateringer på denne side ved at abonnere på "Nyhedsbrev om case-by-case-kontrollen":

Tilmeld dig Nyhedsbrev om case-by-case-kontrollen

Her er den aktuelle liste ​over virksomheder, som har leveret kød med fund af salmonella eller campylobacter, som er vurderet farligt efter art. 14 i Fødevareforordningen:
 

Autorisations nr.

VirksomhedDato
 ​​

BR 424 (Brasilien)

​BRF - Brasil Foods S.A.

​Seneste positive parti var
05.07.2012

PL 32620501 (Polen)

Drobimex Spolka z.o.o.

Seneste positive parti var 04.07.2017

NL 5811 (Holland)

​Pluimveeslachterij Clazing

​Seneste positive parti var 13.07.2017

​DE NI 11380 (Tyskland)

Geflügelschlachterei Steinfeld GmbH & Co. KG

​Seneste positive parti var 14.09.2017

​FR 61.096.020 (Frankrig)

​SNV

​Seneste positive parti var 11.04.2018

​​ES 10.01204/B (Spanien)

​​Matadero Frigorifico Avinyo

​​​Seneste positive parti var 22.05.2018

​DK 2774 (Danmark)

​Genz Kød A/S

​​​​Seneste positive parti var 22.05.2018

​DE NI 10078 (Tyskland)

​Böseler Goldschmaus GmbH

​​Seneste positive parti var 29.05.2018

Hvis en virksomhed har leveret et parti kød, som bliver vurderet farligt, vil virksomhedens navn komme på listen. En virksomhed vil stå på listen, indtil det er vurderet, at virksomheden ikke længere forhandler partier, der udgør en sundhe​​dsrisiko.
  
En udenlandsk virksomhed, som står på listen, bliver underlagt en særlig kontrol ved indførsel af de næste partier. Kødet undersøges kun for den bakterie, som er fundet i det tidligere parti.​​

Ved fund i leverancer fra et andet EU-land vil Fødevarestyrelsen tage en prøve (afklarende prøve) af et efterfølgende parti fra samme virksomhed. Hvis prøven er i orden, fjernes virksomheden fra listen med det samme. Hvis også dette parti vurderes farligt, indfører Fødevarestyrelsen skærpet kontrol af kød fra virksomheden. Det betyder, at alle efterfølgende partier skal undersøges, indtil fem på hinanden følgende partier er fundet i orden. Herefter bortfalder den skærpede kontrol, og virksomheden fjernes fra listen. ​​

Ved fund i leverancer fra et tredjeland (land uden for EU), indføres straks skærpet kontrol med kød fra virksomhed​en. Det betyder, at alle efterfølgende partier skal undersøges, indtil ti på hinanden følgende partier er fundet i orden. Herefter bortfalder den skærpede kontrol, og virksomheden fjernes fra listen.
 
Partier under skærpet kontrol er under beslag indtil negativt analyseresultat foreligger, jævnfør Veterinærkontrolbekendtgørelsen.
En dansk virksomhed, som har leveret et farligt parti, vil blive taget af listen, hvis Fødevarestyrelsens undersøgelse af et efterfølgende parti viser at partiet er i orden, og at egenkontrolprogrammet samtidig vurderes at være tilfredsstillende. ​​​

 

 

 

 

Ændret 27. juni 2018