Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Rengøring før opstart af produktion i en gros

 

​Indledning - Hvorfor gennemfører vi kampagnen?

Rengøring af især produktberørende flader i fødevarevirksomheder har stor betydning for fødevaresikkerheden. Bakterier som Listeria monocytogenes og Salmonella kan etablere sig i produktionsmiljøet, hvis rengøring og desinfektion ikke er tilstrækkeligt effektivt. Det er også vigtigt, at få fjernet allergener ved en grundig rengøring. Både bakterier og allergener kan overføres fra produktionmiljøet ved krydskontamination og gøre fødevarer farlige. Rengørings- og desinfektionsmidler kan i sig selv udgør en risiko, hvis der ikke sker en omhyggelig afskylning efter brug.

I kampagnen kommer Fødevarestyrelsen på kontrol på tidspunkter, hvor rengøringen foregår. Vi vil kontrollere, hvordan virksomhederne sikrer sig, at rengøring inden opstart af produktion, udføres korrekt.


Formål - Hvad går kampagnen ud på?

Fødevaresikkerhed – rengøringskontrol på et tidspunkt, der giver mening. 

  • Der kan kontrolleres produktberørende overflader og overliggende konstruktioner i ”produktzonen”.

  • Kondens og rengøringsvand, dryp på produktbærende overflader

  • Periodisk rengøring

  • Rengøring af de ventilatorer, der blæser overfladerne tørre efter rengøring

  • Procedure for desinfektion af overflader efter rengøring og sikring af, at rengørings- og desinfektionsmidler afskylles tilstrækkeligt og ikke efterlader kemi på de produktbærende overflader.