Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Allergenmærkning

 

Indledning - Hvorfor gennemfører vi kampagnen?

Fødevarestyrelsen kan konstatere, at virksomhederne ikke har tilstrækkelig kendskab til indhold af allergene ingredienser i de fødevarer som serveres/sælges, og derved er der risiko for, at forbrugere med allergi kan få serveret fødevarer, som de ikke kan tåle, hvilket i yderste konsekvens kan være fatalt.

I kampagnen bør indgå kontrol af både færdigpakkede og ikke-færdigpakkede fødevarer, også fra engros og importører, da detailleddet er afhængige af korrekte oplysninger fra engros, herunder korrekt oversættelse af udenlandske deklarationer.

Fødevarestyrelsens tilsynsførende bør klædes på til en ensartet behandling af disse sager.

I 2017 blev der gennemført en kampage om oplysning om allergene ingredienser i ikke færdigpakkede fødevarer. Denne kampagne var primært en vejledningskampagne for at sikre, at reglerne blev udbredt. Det vil derfor være relevant at følge op med en kontrolkampagne på området. 


Formål - Hvad går kampagnen ud på?

Formålet er at

  • udbrede kendskabet til reglerne

  • sikre korrekte oplysninger om allergene ingredienser til forbrugeren og dermed sikre fødevaresikkerheden

  • sikre god regelefterlevelse, samt

  • følge op på tidligere allergenkampagner.