Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Analytisk kontrol af sporedannende bakterier

 

Indledning – hvad er baggrunden for at gennemføre kampagnen?
Udvalget af sous-vide behandlet kød og kødprodukter samt henkogte spiseklare fødevarer – herunder færdigretter – på markedet er stigende. De temperatur-tidkombinationer, der bruges ved sous-vide produktion og henkogning, er ikke altid tilstrækkelige til at eliminere sporer fra Clostridium og Bacillus bakterier. Dette forhold kombineret med lang holdbarhed kan potentielt betyde risiko for vækst og eventuelt toksindannelse af bakterier.
 
Formålet – hvorfor gennemfører vi kampagnen – og hvad går den ud på?
Formålet med projektet er at verificere, at sous-vide behandlet kød samt spiseklare henkogte fødevarer er produceret på en sådan måde, at potentielt sygdomsfremkaldende mikroorganismer ikke forekommer i hele produktets holdbarhed.
 
Den samlede vurdering skal ske med baggrund i information om fremstillingsmåde, fysisk-kemiske parametre i produktet, holdbarhed samt laboratoriemæssig undersøgelse ved udløb af holdbarhed.