Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Varmebehandling af fødevarer - Kontrolkampagne 2017

 

Baggrund
Når fødevarer varmebehandles, er det afgørende for fødevaresikkerheden, at varmebehandlingen er tilstrækkelig. I disse år vinder nye produktionsmetoder frem – også varmebehandlingsmetoder. Mange virksomheder ønsker at bruge alternative varmebehandlingsmetoder, hvor der varmebehandles til en lavere temperatur end 75 °C, begrundet i bedre spise- og ernæringskvalitet.

Kontrol af varmebehandling er et almindeligt kontrolområde. Denne kampagne tager udgangspunkt i ændrede regler om varmebehandling i hygiejnebekendtgørelsen og har fokus på, om virksomhederne anvender alternative varmebehandlingsmetoder og kan dokumentere fødevaresikkerheden ved de anvendte metoder.

Formål
Formålet med kampagnen er at

  • kontrollere og vejlede fødevarevirksomheder om varmebehandling af fødevarer, herunder kravet om dokumentation af fødevaresikkerheden ved anvendelse alternative varmebehandlingsmetoder

  • indsamle information om virksomhedernes nuværende praksis og ønsker samt planer for at udnytte muligheden for alternativ opvarmning.

 

Periode
August – oktober 2017

Ændret 24. marts 2017