Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Skadedyrssikring i fødevarevirksomheder - Kontrolkampagne 2017

 

Baggrund
Tilstedeværelse af skadedyr i fødevarevirksomheder kan have stor betydning for fødevaresikkerheden, fx fordi rotter kan sprede sygdom. Virksomhederne har oftest store økonomiske tab, når de eksempelvis skal holde lukket, er i karantæne eller kasserer større mængder fødevarer som følge af indtrængende skadedyr.


Formål
Fødevarestyrelsen vil med kampagnen vejlede fødevarevirksomheder i skadedyrssikring og –håndtering og efterfølgende kontrollere,  om virksomhederne laver de nødvendige tiltag i forhold til:

  • Øget fokus på skadegører
  • Vejledning om skadedyrssikring
  • At sikre at virksomheden har etableret og implementeret procedurer for skadedyrssikring herunder fx vedligehold af bygninger og porte
  • Øget skadedyrsovervågning som følge af miljøstyrelsens ændrede regler
  • Afdækning af virksomheders opfølgning på skadedyrsfirmaets anbefalinger

 

Periode
September – november 2017

Ændret 17. februar 2017