Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Arealkrav hos mink - Kontrolkampagne 2016

 

Baggrund

Fødevarestyrelsen sætter i efteråret 2015 og 2016 fokus på overholdelse af arealkrav hos mink. Fødevarestyrelsen vil ved samme lejlighed benytte anledningen til at kontrollere, om reglerne om minkhegn er overholdt.

Overbelægning hos mink kan være en medvirkende faktor til, at velfærd hos mink nedsættes. Jo flere dyr, der er i burene, jo større er risikoen for slagsmål mellem rivaliserende dyr. Der er derfor fastsat et mindstekrav i lovgivningen om, hvor meget ekstra plads mink skal have til rådighed når flere dyr holdes sammen.

Mink, der slipper ud fra minkfarme, kan forsage skade på den vilde dyrefauna. Derfor skal pelsdyrfarme være omgivet af et hegn, der sikrer, at minkene bliver i farmen.

Fødevarestyrelsen vil i forbindelse med gennemgangen af minkfarmen undersøge hegnet omkring farmen for åbenlyse fejl. Hegn og indgange til farmen skal være hele og i forsvarlig stand.

Med kampagnen får Fødevarestyrelsen vejledt om arealkrav og hegnsregler og får indhentet aktuel viden om overholdelse af disse regler.

Kontrolindsats

Fødevarestyrelsen kontrollerer 25 minkfarme i 2015 og yderligere 75 i 2016.

Dyreart/branche

Mink

Periode

Kampagnen gennemføres i efteråret 2015 og efteråret 2016.

Resultater

Download kampagnens slutrapport

 

Kontakt 

 Fødevarestyrelsen pressetelefon, tlf. 2284 4834.

 

Ændret 26. juli 2017