Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Styring af listeria i fiskevirksomheder - Kontrolkampagne 2015

 

​Baggrund

Tidligere projekter har vist, at røget og gravad fisk, som for eksempel laks, hellefisk og ørred, er særlige risikoprodukter for forekomst af listeria. Listeria er en miljøbakterie, der skal håndteres og styres gennem effektive egenkontrolprocedurer, -programmer og gode rengøringsprocedurer.

I 2014 gennemførte Fødevarestyrelsen en kampagne om egenkontrol for listeria i kødproduktvirksomheder. Denne kampagne vil fungere som en yderligere styrkelse af indsatsen mod listeria og vil hjælpe virksomhederne til at stramme op på de forebyggende/kontrollerende foranstaltninger mod listeria. 

Kontrolindsats

Kampagnen har fokus på egenkontrollen for listeria i engrosvirksomheder med produktion af røget og gravad fisk (hel og skiveskåret).

Branche

Samtlige engrosvirksomheder, der producerer røgede og/eller gravad fiskeprodukter.

Periode

Kampagnen gennemføres september-november.

 

Resultater

Læs slutrapporten her.

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 2284 4834. 

Ændret 26. juli 2017