Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Salmonella Dublin i kvægbesætninger - Kontrolkampagne 2015

 

Baggrund
Fødevarestyrelsen gennemførte i 2014 en kampagne, hvor man så et øget fokus på Salmonella Dublin samt et ønsket fald i prævalensen af niveau 2 besætninger. Niveau 2 besætninger er besætninger uden egentlig klinisk sygdom, men der kan være smittespredning fra disse besætninger.

Kampagnen i 2015 vil være en opfølgning på 2014-kampagnen. Formålet med kampagnen er at fremme sunde og sygdomsfri fødevarer ved at skabe fokus på Salmonella Dublin-sanering. Kampagnen skal være med til at motivere besætningsejer til en øget indsats mod Salmonella Dublin samt højne regelefterlevelsen.

Kontrolindsats
Kampagnen gennemføres i niveau 2 besætninger bestående af både mælkeleverende og ikke-mælkeleverende kvæg (heriblandt slagtekalveproducenter). 

Dyreart/branche
Kvæg.

Periode
Kampagnen gennemføres april-juni.

Slutrapport
Salmonella Dublin og kvæg

Kontakt
Fødevarestyrelsen pressetelefon, tlf. 2284 4834.​

Ændret 26. juli 2017