Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Registrering af lystfiskersøer - Kontrolkampagne 2015

 

Baggrund

Lystfiskersøer skal være registreret hos Fødevarestyrelsen.

I foråret 2014 blev proceduren for registrering af lystfiskersøer ændret til, at ejere af lystfiskesøer blot skal lade sig registrere i CHR uden forudgående vurdering af deres eventuelle placering.

Der gives ikke længere tilladelser til udsætning af specifikke fiskearter i fiskesøer. Ejere af lystfiskersøer er forpligtiget til at kende dels sundhedsstatus for det område, som lysfiskersøen ligger i og dels deraf følgende regler for flytning og udsætning af forskellige arter af fisk i lystfiskersøen.

Det er vigtigt, at alle lystfiskersøer er registreret i CHR, fordi Fødevarestyrelsen skal kende søernes eksistens og beliggenhed i tilfælde af udbrud af alvorlig smitsom sygdom hos arter af fisk, som holdes både i lystfiskersøer og på dam- og havbrug.

Danmark har i mange år været plaget af sygdommen Egtvedsyge (VHS) hos laksefisk. Sygdommen har haft stor betydning for dambrugserhvervet og har kostet de ramte dambrug store tab. Fødevarestyrelsen har i samarbejde med dambrugserhvervet i et 5-årigt projekt udryddet Egtvedsygen i Danmark. Danmark fik EU-status som fri for Egtvedsyge i november 2013, som det første land i Europa.

For at forhindre spredning af alvorlige sygdomme hos laksefisk er det vigtigt, at ejere af lystfiskesøer kender reglerne for flytning af fisk i forhold til fiskenes art og fiskesøens sundhedsstatus.

Der har i 2014 kørt en informationskampagne målrettet lystfiskersøer, som er medlem af Danske Ørredsøer og/eller annoncerer på nettet, hvor Fødevarestyrelsen skriftligt har informeret om kravene til registrering. En del af de fundne lystfiskersøer har ikke reageret, hvorfor en kontrol hos disse skal afklare årsagen til den manglende registrering i CHR.

Kontrolindsats

Fødevarestyrelsen gennemførte 66 kontroller på lystfiskesøer.

 

Periode

Kampagnen blev gennemført juni-september.

Resultater

Download slutrapport

Kontakt

Fødevarestyrelsen pressetelefon, tlf. 2284 4834.

Ændret 26. juli 2017