Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Pomfritter med mindre kemi - Kontrolkampagne 2015

 

Baggrund
EU har sat vejledende værdier for akrylamid i småkager og pommes frites. Mørk bagning, mørk stegning, for høje temperaturer, højt sukkerindhold, frugtstykker og fuldkorn kan give øget indhold af akrylamid. I 2013 kørte der en informationskampagne om ”mad med mindre kemi”. Denne kampagne fungerer som opfølgning på tidligere initiativer og har til formål at øge kendskab og viden om akrylamid hos restauranter.

Kontrolindsats
Kampagnen afvikles som kontrolbesøg, hvor der udleveres en pjece og vejledes om dannelsen af akrylamid i pomfritter. Der udføres kontrol af virksomhedernes egenkontrol ift. dannelsen af akrylamid. 

Branche
Restauranter m.v. 

Periode
Kampagnen gennemføres af to omgange.
Udlevering af materiale/pjecer: Maj.
Kontrolkampagnen: September-november.

Resultater
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 2284 4834.

Ændret 26. juli 2017