Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Økologiproducerende virksomheders anvendelse af ikke-økologiske ingredienser, tilsætningsstoffer og hjælpestoffer - Kontrolkampagne 2015

 

Baggrund​​​
Økologiske fødevarer skal hovedsageligt bestå af ingredienser af landbrugsoprindelse, når der ses bort fra vand og salt – den såkaldte 95 %-regel. Det er Fødevarestyrelsens erfaring, at flere virksomheder tror, at 95 %-reglen give​r mulighed for at anvende 5 % ikke-økologiske ingredienser efter eget valg. Men ingredienserne skal enten være listet i henhold til økologi-gennemførelsesforordningen eller være omfattet af en specifik tilladelse meddelt virksomheden af Fødevarestyrelsen. 

​Derudover skal virksomhederne være opmærksomme på særreglerne for anvendelse af aromaer, tilsætningsstoffer og hjælpestoffer, såsom enzymer og starterkulturer, samt kravet om GMO-fravær i økologisk produktion.

Denne kampagne skal bidrage til at skabe øget fokus og bevidsthed omkring reglerne hos virksom­hederne. Kampagnen sk​al ses som en dybdegående kontrol af anvendelse af ikke-økologiske ingre­dienser, anvendelse af tilsætninger og dokumentation for fravær af GMO.
Kontrol​indsats

Kampagnen skal ses som en​ udvide​lse af den årlige kontrol med en særlig dybdegående og grundig kontrol af de udvalgte områder. Fokus vil være på:

  1. anvendelse af ikke-økologiske ingredienser af landbrugsoprindelse 
  2. anvendelse af tilsætningsstoffer 
  3. anvendelse af hjælpestoffer 
  4. dokumentation for fravær af GMO 
Brancher

Økologisk produktion foregår på tværs af brancher i både engros- og detailled.

 

Periode

Februar-april.

Resultater

 Slutrapport – Økologiproducerende virksomheder

Kontakt​

Fødevarestyrelsens pressetelefon​, tlf. 22 84 48 34.​

 

 

Ændret 26. juli 2017