Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Kontrolfrekvensvejledningen, fødevareområdet – 2019

Kontrolfrekvensvejledningen uddyber bestemmelserne i bekendtgørelse om fødevarekontrol og offentliggørelse af kontrolresultater, samt det individuelle aktivitetsbaserede risiko- og behovsorienterede kontrolkoncept.

Vejledningen beskriver rammer og principper for fastlæggelse af antal ordinære kontroller i den enkelte virksomhed, herunder tildeling af standard- og elitefrekvens. Vejledningen beskriver også de forskellige kontroltyper på fødevareområdet samt retningslinjer for planlægning af kontrollen.

Til vejledningen hører 8 bilag, som indeholder ​nærmere beskrivelser af fødevarekontrollen. Vejledningen opdateres årligt.

Kontrolfrekvensvejledning, fødevareområdet – 2019

Bilag 1: Oversigt over brancher på fødevareområdet – 2019
Bilaget viser en alfabetisk oversigt over brancherne på fødevareområdet. Brancherne giver bl.a. en overordnet beskrivelse af, hvilken virksomhedstype kontrolobjektet er. 

Bilag 2: Aktivitetsbaseret risikovurdering af virksomheder på fødevareområdet – 2019
Bilaget beskriver, hvordan den individuelle aktivitetsbaserede risikokarakterisering af den enkelte fødevarevirksomhed fastlægges på baggrund af virksomhedens risikooplysninger. Risikooplysningerne bidrager samlet til den individuelle tildeling af risikopoint og dermed til den risikobaserede kontrolfrekvens. 

Bilag 3: Supplerende individuel vurdering af kontrolbehovet på engrosområdet – 2019
Bilaget beskriver, hvordan frekvensen for ordinær kontrol kan reduceres i visse engrosvirksomheder. Muligheden for reduktion, afhænger af virksomhedens størrelse (lille varemængde og/eller aktivitet) og regelefterlevelse i forhold til andre engrosvirksomheder med sammenlignelige aktiviteter.

Bilag 4: Aktiviteter med særlige kontrolfrekvenser på fødevareområdet – 2019

Bilaget beskriver aktiviteter, som medfører en særlig fast kontrolfrekvens fx økologi. 

Bilag 5: Retningslinjer for kontrolplanlægning på slagterier og kød engros på fødevareområdet – 2019
Bilaget beskriver de særlige retningslinjer, der gælder for planlægning af kontrollen af kødvirksomheder, som fx slagterier og virksomheder, der fremstiller kødprodukter. 

Bilag 6: Prioriteret kontrol på fødevareområdet – 2019
Bilaget beskriver udpegningen af de prioriterede kontroller, som er et supplement til basiskontrollen.

Bilag 7: Stikprøvekontrol med engrostransportører på fødevareområdet – 2019
Bilaget beskriver retningslinjerne for den stikprøvemæssige kontrol med engrostransportører af fødevarer på fx landeveje, ved havne eller ved grænserne.

Bilag 8: Kædekontrol- og 3.-partscertificeringsordningen på fødevareområdet – 2019
Bilaget viser standard- og elitefrekvenser for virksomheder, der er tilmeldt kædekontrol- og/eller 3.-partscertificeringsordningen på fødevareområdet.


 

 

 

 

 

Ændret 4. januar 2019