Virksomheder med ultralav risiko skal ikke føre skriftlig egenkontrol og får sjældent kontrolbesøg. En ultralavrisiko-virksomhed kan klare sin egenkontrol med gode arbejdsgange.
Læs mere om gode arbejdsgange
Kontrol af virksomheder med ultralav risiko
Ultralavrisiko-virksomheder kontrolleres ved ejerskifte, forbrugerklager og i forbindelse med særlige kontrolkampagner.
Typiske emner ved kontrol af virksomheder med ultralav risiko:
- Er der rent og vel vedligeholdt.
- Er der styr på, hvor varerne kommer fra.
- Er kontrolrapporten/kontrolinformationsblanketten hængt rigtigt op.
- Er varerne korrekt mærket.
- Overholder virksomheden i relevant omfang de forskellige krav til import af fødevarer.
Den tilsynsførende spørger ind til dine gode arbejdsgange for, hvordan du sikrer den nødvendige rengøring, vedligehold mv.
Eksempler på virksomheder med ultralav risiko:
- Apoteker, som kun sælger varer, der ikke kræver køl eller frys.
- Automater med fødevarer, som ikke kræver køl eller frys, fx slik og chips.
- Keramikere og glaspustere, som sælger direkte til forbrugere.
- Vinforretninger.
- Værtshuse, som kun serverer indpakkede varer, fx chips og peanuts i poser.
- Handel med fødevarer, der ikke sker i en butik – fx nethandel – når varerne ikke kræver køl eller frys.
Læs mere
Alfabetisk liste over ord om egenkontrol
Gode arbejdsgange