Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Kontrol af tilbagetrækning af fødevarer

Fødevarevirksomhederne har ansvar for at trække fødevarer tilbage fra markedet, hvis varerne ikke overholder kravene til fødevaresikkerhed eller i øvrigt er uegnede til konsum. Fødevarestyrelsen kontrollerer, at tilbagetrækningerne bliver udført rigtigt. Fødevarestyrelsens tilbagetrækningskontrol er baseret på stikprøver.

Fødevarestyrelsens fødevareenheder udfører kontrollen i sager om tilbagetrækning af fødevarer, der ikke overholder kravene til fødevaresikkerhed. 
 
Hvis Fødevarestyrelsen ved en tilbagetrækningskont​rol konstaterer, at en virksomhed ikke har lavet en korrekt tilbagetrækning af fødevarer, som udgør en sundhedsmæssig risiko, offentliggør Fødevarestyrelsen oplysninger om det.​
 
Offentliggørelse på Fø​devarestyrelsens hjemmeside
Se en liste over alle tilbagetrækninger af fødevarer her: 
 
 
Vejledning til fødevarevirksomheder om tilbagetrækning af fødevarer
 
Lovstof
​ 
 

 

 

 

 

Risiko for ”varme” juleænderRisiko for ”varme” juleænderhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelser_2017/Risiko_for_varme_juleaender.aspx018180aspx0html14-12-2017 15:00:00
Esben Lunde Larsen: Æggeskandale skal ikke ske igenEsben Lunde Larsen: Æggeskandale skal ikke ske igenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2017/Aeggeskandale_skal_ikke_ske_igen.aspx015766aspx0html26-09-2017 07:00:00

Ændret 21. juli 2017