Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Egenkontrol

Virksomheder skal have et system til løbende at sikre, at produkterne man sælger er i orden, så lovgivningen bliver overholdt og produkterne ikke er sundhedsskadelige. Det system kaldes egenkontrol.

​​​​I fødevarevirksomheder skal der fx holdes øje med temperaturen ved opvarmning og nedkøling af fødevarer, der skal være tjek på sikring mod skadedyr, og personalets hygiejne skal være i orden.

Det er altid den enkelte virksomheds ansvar, at tingene er i orden, og at lovgivningen overholdes. Fødevarestyrelsen kontrollerer løbende, at virksomhederne har styr på egenkontrollen. 

Hvilken grad af egenkontrol​ der er nødvendig, afhænger af, hvilke typer varer virksomheden sælger. Fx om der pakkes og tilberedes fødevarer m.v. Nye fødevarevirksomheder starter derfor med at lave en risikoanalyse, der klarlægger, hvordan egenkontrollen skal skrues sammen.

Se mere om egenkontrol vedr. fødevarer
Gå til guiden, der forklarer, hvad du skal vide om egenkontrol (for fødevarevirksomheder)

Gå til guiden; Sådan laver du en plan for din egenkontrol (for fødevarevirksomheder)​


Se mere om egenkontrol vedr. foder
Se mere om foderimportørers egenkontrol


Se mere om egenkontrol vedr. levende dyr
Egenkontrolprogram for dyrevelfærd  

 

Lovstof og regler​

 

 

Dokumentation alle skal have styr påDokumentation alle skal have styr påhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Dokumentation-egenkontrol.aspx018615aspx0htmlEmneside
Elektronisk egenkontrolElektronisk egenkontrolhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Elektronisk-egenkontrol.aspx018619aspx0htmlEmneside

 

 

Virksomheder får deres egen digitale indgang hos FødevarestyrelsenVirksomheder får deres egen digitale indgang hos Fødevarestyrelsenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelser_2017/Virksomheder_får_deres_egen_digitale_indgang_hos_Fødevarestyrelsen.aspx018193aspx0html08-06-2017 11:00:00

Ændret 29. maj 2017