Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Skyl frugt og grønt

Virus og bakterier kan overføres fra frugt og grønt, når der fx er brugt beskidt vand til at dyrke grøntsagerne med.

​​Flere og flere bliver syge af især importerede grøntsager. Virus og bakterier kan overføres fra frugt og grønt, når der fx er brugt beskidt vand til at dyrke eller skylle grøntsagerne med. Bakterier og virus kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos de mennesker, der høster. Derfor:

  • Skyl frugt, salat, spirer, krydderurter og gnavegrønt, inden du spiser det råt.
  • Giv babymajs og sukkerærter et kort opkog, før du spiser dem som snack.
  • Kog frosne bær i et minut, før de anvendes i retter, der ikke varmebehandles før servering,​ fx smoothies.



     
 
    

 

 

Risiko for glasskår/hård plast i kanelstængerRisiko for glasskår/hård plast i kanelstængerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte fødevarer 2018/Risiko_for_glasskaarhård_plast_kanelstaenger.aspx016061aspx0html22-02-2018 13:00:00
Lær at lede efter listeriaLær at lede efter listeriahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2018/Lær_at_lede_efter_listeria.aspx016058aspx0html22-02-2018 11:00:00
PAH i kokosoliePAH i kokosoliehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte fødevarer 2018/PAH_i_kokosolie.aspx016057aspx0html22-02-2018 10:00:00

Ændret 18. januar 2017