Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Skyl frugt og grønt

Virus og bakterier kan overføres fra frugt og grønt, når der fx er brugt beskidt vand til at dyrke grøntsagerne med.

​​Flere og flere bliver syge af især importerede grøntsager. Virus og bakterier kan overføres fra frugt og grønt, når der fx er brugt beskidt vand til at dyrke eller skylle grøntsagerne med. Bakterier og virus kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos de mennesker, der høster. Derfor:

  • Skyl frugt, salat, spirer, krydderurter og gnavegrønt, inden du spiser det råt.
  • Giv babymajs og sukkerærter et kort opkog, før du spiser dem som snack.
  • Kog frosne bær i et minut, før de anvendes i retter, der ikke varmebehandles før servering,​ fx smoothies.



     
 
    

 

 

Skimmel på økologiske abrikoserSkimmel på økologiske abrikoserhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte fødevarer 2018/Skimmel-paa-oekologiske-abrikoser.aspx013097aspx0html21-09-2018 16:00:00
Manglende mærkning med allergen på slikkepindeManglende mærkning med allergen på slikkepindehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte fødevarer 2018/Manglende_maerkning_med_allergen_paa_slikkepinde.aspx08662aspx0html21-09-2018 14:00:00
Udeklareret allergen i Faaborg leverpostejUdeklareret allergen i Faaborg leverpostejhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte fødevarer 2018/Udeklareret-allergen-i-Faaborg-leverpostej-.aspx08486aspx0html21-09-2018 12:00:00

Ændret 18. januar 2017