Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Skyl frugt og grønt

Virus og bakterier kan overføres fra frugt og grønt, når der fx er brugt beskidt vand til at dyrke grøntsagerne med.

​​Flere og flere bliver syge af især importerede grøntsager. Virus og bakterier kan overføres fra frugt og grønt, når der fx er brugt beskidt vand til at dyrke eller skylle grøntsagerne med. Bakterier og virus kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos de mennesker, der høster. Derfor:

  • Skyl frugt, salat, spirer, krydderurter og gnavegrønt, inden du spiser det råt.
  • Giv babymajs og sukkerærter et kort opkog, før du spiser dem som snack.
  • Kog frosne bær i et minut, før de anvendes i retter, der ikke varmebehandles før servering,​ fx smoothies.



     
 
    

 

 

Økologisk oksespegepølse med risiko for oppustning af emballageØkologisk oksespegepølse med risiko for oppustning af emballagehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte_fødevarer_2017/Økologisk_oksespegepølse_med_risiko_for_oppustning_af_emballage.aspx012148aspx0html21-08-2017 11:00:00
Kyllinge Brystfilet fra De 5 Gaarde med forkert holdbarhedsangivelseKyllinge Brystfilet fra De 5 Gaarde med forkert holdbarhedsangivelsehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte_fødevarer_2017/Kyllinge_Brystfilet_fra_De_5_Gaarde_med_forkert_holdbarhedsangivelse.aspx017977aspx0html18-08-2017 14:00:00
Udtalelse fra miljø- og fødevareministeren om forurenede ægUdtalelse fra miljø- og fødevareministeren om forurenede æghttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2017/Udtalelse_fra_miljo_og_fødevareministeren_om_forurenede_aeg.aspx017068aspx0html18-08-2017 09:00:00

Ændret 18. januar 2017