Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Kampagnefilm - Spar på saltet

Vi spiser alt for meget salt, og det er usundt for os. Men vi er ikke helt klar over, hvor usundt det er.

Kampagnefilmen "Spar på saltet" fortæller, at det kan have alvorlige konsekvenser at spise for meget salt, og at en stor del af vores samlede saltforbrug kommer fra de fødevarer, vi køber i butikkerne.

 

 

Salt kan give helbredsproblemer

Mange tænker ikke meget over, hvor meget salt de spiser, men der er god grund til at skære ned på saltforbruget. For meget salt kan være medvirkende årsag til helbredsproblemer som:

  • Forhøjet blodtryk
  • Hjertekarsygdomme og blodpropper
  • Mavekræft
  • Knogleskørhed og nyresten

I gennemsnit får vi:

  • Mænd: 9-11 g salt dagligt. Det svarer til cirka 2 teskefulde.
  • Kvinder: 7-8 g salt dagligt. Det svarer til cirka 1½ teskefuld.

Vores saltindtag skal ned på 5-6 g dagligt. Det svarer til cirka 1 teskefuld.

Læs mere om salt og hvordan du kan spare på det på altomkost.dk

 

 

Økologisk oksespegepølse med risiko for oppustning af emballageØkologisk oksespegepølse med risiko for oppustning af emballagehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte_fødevarer_2017/Økologisk_oksespegepølse_med_risiko_for_oppustning_af_emballage.aspx012148aspx0html21-08-2017 11:00:00
Kyllinge Brystfilet fra De 5 Gaarde med forkert holdbarhedsangivelseKyllinge Brystfilet fra De 5 Gaarde med forkert holdbarhedsangivelsehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte_fødevarer_2017/Kyllinge_Brystfilet_fra_De_5_Gaarde_med_forkert_holdbarhedsangivelse.aspx017977aspx0html18-08-2017 14:00:00
Udtalelse fra miljø- og fødevareministeren om forurenede ægUdtalelse fra miljø- og fødevareministeren om forurenede æghttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2017/Udtalelse_fra_miljo_og_fødevareministeren_om_forurenede_aeg.aspx017068aspx0html18-08-2017 09:00:00

Ændret 22. august 2017