Se alt indhold om fødevarer
Se alt indhold om dyr
Se alt indhold om kontrol
Du er her:
Lige nu er det højsæson for roskildesyge. Roskildesyge skyldes norovirus, som er ekstremt smitsom og kan smitte via maden.
Fødevarestyrelsen vil med ny kampagne særligt gøre køkkenpersonale opmærksomme på, at roskildesyge smitter både før sygdomstegn og mindst 48 timer efter, man føler sig rask.
Fødevarestyrelsens råd er derfor: Bliv hjemme hvis du arbejder med mad og har mistanke om roskildesyge.
Du kan hente kampagnefilm, plakat og SoMe opslag her og være med til at sprede budskabet om norovirus.
Læs mere om norovirus:
Norovirus (roskildesyge) Faktaark om norovirus (roskildesyge).
Uden undertekster
Med danske undertekster
Med engelske undertekster
Roskildesyge - en ærlig sag (dansk med undertekster) (mp4)Roskildesyge - en ærlig sag (dansk uden undertekster) (mp4)Norovirus - Stay at home (engelsk version) (mp4)Roskildesyge_kampagne - A3-print (pdf)Roskildesyge_kampagne - A4-print (pdf)Roskildesyge - radiospot (mp3)Til sociale medier
Norovirus_annonce (jpg)Roskildesyge - en ærlig sag (dansk uden undertekster) (mp4)Roskildesyge - en ærlig sag (dansk med undertekster) (mp4)Norovirus undertekst - dansk (srt)Norovirus - Stay at home (engelsk version) (mp4)Tekst om norovirus til sociale medier (doc)