Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Noroviruskampagne - undgå Roskildesyge

Fødevarestyrelsen sætter jævnligt fokus på råd om at undgå smitte med Roskildesyge. Oplysningsindsatsen retter sig både til fødevarevirksomheder og til forbrugere.

​​Tiden op mod jul er højtid for Roskildesyge og dermed opkast og kraftig diarré. Én af forklaringerne er, at køkkenmedarbejdere møder halvsyge på job og smitter via maden. En anden forklaring er, at sløje gæster går til buffeten og spreder Roskildesyge via maden på buffeten. 

Roskildesyge kommer af det meget smitsomme norovirus, som nemt kan sende et helt selskab på forlænget ophold på toilettet. Faktisk er Roskildesyge årsag til halvdelen af de sygdomsudbrud, der stammer fra fødevarer i Danmark. Men sådan behøver det ikke at være.

Med bl.a. Go Cards, filmklip på DR OBS og et kampagnesite på fvst.dk angriber Fødevarestyrelsen problemet – og fra begge sider af bordet.

Kampagnematerialet henvender sig både til fødevarebranchens professionelle køkkenmedarbejdere og til forbrugerne.

Til fødevarevirksomhe​​​derne​

Roskildesyge? – bliv hjemme


Download filmen "Roskildesyge? – Bliv hjemme" (zip-fil)


Kort power-point præsentation til undervisningsbrug:

Roskildesyge? – Bliv Hjemme! ​​​

Sådan vasker du hænde​r

Download filmen "Sådan vasker du hænder" (zip-fil)​​

Planch​​​er

Plancher til fødevarevirksomheder og til undervisningsbrug til print

Sådan vasker du hænder

How to wash hands

Fotoserie af buffeter

Buffet (UK) 

Fotoserie af personlig hygiejne

Til forbrugerne 

Råd til gæsterne ved buffeten – DR OBS film

​Go card i høj opløsning til tryk

Go card forside (300 dpi)


Stillbilleder fra filmene​

Her kan du hente stillbilleder fra de tre film i lav opløsning til nettet (72 dpi)

Roskildesyge? – Bliv hjemme

Sådan vasker du hænder

Det er bare en syg gave


 

 

 

Økologisk oksespegepølse med risiko for oppustning af emballageØkologisk oksespegepølse med risiko for oppustning af emballagehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte_fødevarer_2017/Økologisk_oksespegepølse_med_risiko_for_oppustning_af_emballage.aspx012148aspx0html21-08-2017 11:00:00
Kyllinge Brystfilet fra De 5 Gaarde med forkert holdbarhedsangivelseKyllinge Brystfilet fra De 5 Gaarde med forkert holdbarhedsangivelsehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte_fødevarer_2017/Kyllinge_Brystfilet_fra_De_5_Gaarde_med_forkert_holdbarhedsangivelse.aspx017977aspx0html18-08-2017 14:00:00
Udtalelse fra miljø- og fødevareministeren om forurenede ægUdtalelse fra miljø- og fødevareministeren om forurenede æghttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2017/Udtalelse_fra_miljo_og_fødevareministeren_om_forurenede_aeg.aspx017068aspx0html18-08-2017 09:00:00

Ændret 22. august 2017