Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Skyl krydderurter og salat

Anders Morgenthaler har illustreret filmen, der husker os på, at vi altid skal skylle krydderurter og salat

​​Hvorfor skal du skylle krydderurter og salat?


 


​Sådan skyller du krydderurter og salat



 

  • Fjern beskidte og beskadigede blade
  • Skil salat fra stokken
  • Klip krydderurterne fra stilken
  • Skyl bladene grundigt i rindende koldt vand
  • Lad bladene dryppe af i et rent viskestykke - eller brug en salatslynge

Så fjerner du snavs, bakterier og virus.

Flere syge af især udenlandske grøntsager

Hvert år giver grønt fra bl.a. Asien og Afrika både opkast og diarré hos flere og flere forbrugere, på grund af bakterier og virus. Det er en tendens i både Danmark og hele den vestlige verden.

De seneste år har der været flere sygdomsudbrud og tilbagetrækninger af frugt og grøntsager.

Læs "Faktaark om bakterier i salat og krydderurter (januar 2014)"

Læs me​re
Læs guiden "God køkkenhygiejne: Frugt og grønt"

Se kampagnefilmen "Skyl frugt og grønt"
 ​​​
Materiale til pressen

 
 

Materialer til fri download ved omtale af kampagnen

Illustrator: Anders Morgenthaler
 

 

 

 

Esben Lunde Larsen: Æggeskandale skal ikke ske igenEsben Lunde Larsen: Æggeskandale skal ikke ske igenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2017/Aeggeskandale_skal_ikke_ske_igen.aspx015766aspxhtml26-09-2017 07:00:00
EU forbyder bisphenol A i babymad efter dansk forbilledeEU forbyder bisphenol A i babymad efter dansk forbilledehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2017/EU_forbyder_bisphenol_i_babymad_efter_dansk_forbillede.aspx013374aspx0html25-09-2017 14:00:00
Kylling med for højt indhold af campylobacter bakterierKylling med for højt indhold af campylobacter bakterierhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Tilbagekaldte_fødevarer_2017/Kylling_med_for_højt_indhold_af_campylobacter_bakterier.aspx013031aspx0html25-09-2017 09:00:00

Ændret 21. august 2017