Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Hold det adskilt

Få dråber saft fra råt kød kan være nok til at gøre dig syg af fx campylobacter. Sørg for at holde råt kød adskilt fra færdig mad som fx salat og brød.

Er du blandt dem, der tænker: "Der sker mig ikke noget", når du bruger samme skærebræt eller den samme kniv først til råt kød og derefter til salat eller brød? Eller som glemmer at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød?  ​​ 

Så tag et kig på Fødevarestyrelsens nye oplysningskampagne: "Hold det adskilt"


Baggrundsinfo

Mange af os har indgroede vaner hjemme i køkkenet, som kan gøre os syge af den mad, vi spiser. Fx går det ofte galt under madlavning, når vi håndterer råt kød, og det kan ende i dårlig mave og opkast.  

Hvert år bliver mange forbrugere syge af fx campylobacter og salmonella fra både dansk og udenlandsk kød. I 2016 skønnes det, at mellem 1.000-1.400 personer i Danmark blev syge af salmonella fra svine-, okse-, kyllinge-, ande-, og kalkunkød, og 27.000-28.000 blev syge af campylobacter fra kyllinge- og oksekød. Læs mere om salmonella og campylobacter.

    

Læs pressemeddelelsen om oplysningskampagnen.

Kampagnefilm

Fødevarestyrelsen har produceret tre kampagnefilm med tre budskaber, der skal hjælpe forbrugerne til at huske, at holde råt kød og spiseklar mad adskilt.

Du kan se de tre forskellige film her:

#1: Hold det adskilt – brug 2 sæt køkkengrej: ét til råt og ét til færdigstegt

#2: Hold det adskilt – lad ikke saft fra råt kød sive ud i køleskabet

#3: Hold det adskilt - håndter råt kød korrekt


 

Loading...
Ændret 10. november 2017