Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Grillkampagne - Hold pølsen ren

Hvis du sjusker med hygiejnen, når du er på grill-picnic med daten, risikerer du både bræksyge og dårlig mave, advarer Fødevarestyrelsen i en grill-film til unge. Derfor er det en god idé at sørge for at holde pølsen ren.

​​Hvert år bliver mange hundrede unge syge af madbakterien campylobacter, fordi de fedter rundt med råt kød ved grillen. Få dråber k​​ødsaft fra det rå kød på den stegte pølse kan være nok til, at maven vender rundt. 

Fødevarestyrelsen har lavet en film specielt til unge for at vise, hvor galt det kan gå, hvis man ikke har styr på pølsen og det rå kød ved grillen. Rådet lyder: ”Hold råt kød væk fra stegt – og fra salat og brød". 
 

 

 

 

​​

Holder DU pølsen ren? Find de rigtige svar her:​


Hvor lægger du de stegte pølser fra grillen?

1. Tilbage i emballagen – lidt rå kødsaft skader ikke ☹ 
2. På ren (pap-)tallerken
3. Jeg har ét fad til kød, hvor jeg lægger råt og stegt sammen ☹ 


Vasker du grabberne, når du griller?

1. Jeg spritter hænderne af med sprut 
2. Jeg finder noget vand og sæbe og vasker hænder  
3. Jeg tørrer hænderne grundigt i køkkenrulle 


Se po​stkort

Se plakat​​

Læs mere om campylobacter​ ​​​

Hent pressefoto


 

 

 

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i MexicoStærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexicohttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2018/Stærk_dansk_fødevareteknologi_skal_åbne_døre_i_Mexico.aspx015174aspxhtml23-04-2018 08:40:00
Frikadellen ’to go’ kan nu få NøglehulletFrikadellen ’to go’ kan nu få Nøglehullethttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2018/Frikadellen_’to_go’_kan_nu_få_Nøglehullet.aspx015173aspxhtml23-04-2018 06:00:00
Danske bobler bliver beskyttetDanske bobler bliver beskyttethttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Nyheder_2018/Danske_bobler_bliver_beskyttet.aspx015162aspxhtml23-04-2018 05:10:00

Ændret 21. august 2017