Tiden op mod jul er højtid for roskildesyge og dermed opkast og kraftig diarré. En af forklaringerne er, at køkkenmedarbejdere møder halvsyge på job og smitter via maden. En anden forklaring er, at sløje gæster går til buffeten og spreder roskildesyge via maden på buffeten.
Roskildesyge kommer af det meget smitsomme norovirus, som nemt kan sende et helt selskab på forlænget ophold på toilettet. Faktisk er Roskildesyge årsag til halvdelen af de sygdomsudbrud, der stammer fra fødevarer i Danmark. Men sådan behøver det ikke at være.
Med bl.a. Go Cards, filmklip på DR OBS og et kampagnesite på fvst.dk angriber Fødevarestyrelsen problemet – og fra begge sider af bordet.
Kampagnematerialet henvender sig både til fødevarebranchens professionelle køkkenmedarbejdere og til forbrugerne.
Til fødevarevirksomhederne
Roskildesyge? – bliv hjemme
Kort power-point præsentation til undervisningsbrug:
Power point om Roskildesyge? – Bliv Hjemme!
Sådan vasker du hænder
Plancher
Plancher til fødevarevirksomheder og til undervisningsbrug til print
Til forbrugerne
Råd til gæsterne ved buffeten – DR OBS film
Go card i høj opløsning til tryk
Go card forside (300 dpi)
Stillbilleder fra filmene
Her kan du hente stillbilleder fra de tre film i lav opløsning til nettet (72 dpi)
Roskildesyge? – Bliv hjemme
Sådan vasker du hænder
Det er bare en syg gave