
Fødevarestyrelsen har været med siden Fuldkornspartnerskabets begyndelse i 2007. Vi har sammen med sundhedsorganisationer, fødevarevirksomheder og detailhandel skabt unikke resultater, som vi ikke havde nået hver for sig.
Danske voksne spiser i dag 82 gram fuldkorn i gennemsnit pr. dag. Inden Fuldkornspartnerskabet blev etableret i 2007, var tallet kun på 36 gram.
Fuldkorn er en del af De officielle Kostråd, som Fødevarestyrelsen står bag. Anbefalingen for voksne er at spise mindst 75 gram om dagen og gerne mere.
Læs mere om De Officielle Kostråd
Fødevarestyrelsen har været med til at udvikle reglerne for Fuldkornslogoet og kontrollerer også brugen af logoet som del af den løbende mærkningskontrol.
Læs mere om fuldkornslogoet
Fuldkornslogoet kan sættes på produkter, der indeholder meget fuldkorn, fx rugbrød, hvedebrød, mel, gryn, knækbrød og morgenmadsprodukter. Samtidigt kræver det, at produktet kan overholde Nøglehullets krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre. Der er over 1000 produkter på markedet med Fuldkornslogoet.
Læs mere om Nøglehullet
Kontaktperson:
Sektionsleder i Bæredygtig Mad og Sundhed og næstformand i bestyrelsen i Fuldkornspartnerskabet, Charlotte Kølln
Telefon: 7227 6374 E-mail: chko@fvst.dk
Kontaktperson:
Fuldmægtig i Bæredygtig Mad og Sundhed,
Sanne Møller Jensen
Telefon: 7227 6695 E-mail: samje@fvst.dk
Læs mere:
Kostrådet: "Spis mad med fuldkorn''
Læs om Fuldkornslogoet
Læs om Fuldkornspartnerskabet