Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fuldkornspartnerskabet

Fødevarestyrelsen deltager i Fuldkornspartnerskabet, som arbejder målrettet med at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

"FuldkornsLogo Vælg Fuldkorn Først"

 
Fødevarestyrelsen har været med siden Fuldkornspartnerskabet begyndelse i 2007, og sammen med sundhedsorganisationer, fødevarevirksomheder og detailhandel er der skabt unikke resultater, som vi ikke havde nået hver for sig. Danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit, og det er næsten en fordobling siden kampagnens start. Fuldkorn er et af Fødevarestyrelsens kostråd, hvor anbefalingen er mindst 75 gram om dagen for voksne.

Fødevarestyrelsen har været med til at udvikle reglerne for Fuldkornslogoet og kontrollerer også brugen af logoet som del af den løbende mærkningskontrol. Fuldkornslogoet kan sættes på produkter, der indeholder meget fuldkorn, fx rugbrød, hvedebrød, mel, gryn, knækbrød og morgenmadsprodukter. Der er udviklet over 1000 produkter, som overholder kravene til fuldkornslogoet.

 

Kontaktperson:

Chefkonsulent i Sund mad og Kommunikation og næstformand i bestyrelsen i Fuldkornspartnerskabet, Bente Stærk
Telefon: 7227 6668 E-mail: best@fvst.dk

 

Kontaktperson:

Ernæringsfaglig medarbejder i Sund mad og Kommunikation,
Susanne Walter Johannessen
Telefon: 7227 6885 E-mail: swr@fvst.dk

 

 

 Læs mere på Fuldkornspartnerskabets hjemmeside

 

 

Ændret 11. juli 2019