Undgå et stort madspild i virksomheden
Er virksomheden i tvivl om, hvornår den må donere fødevarer til velgørende formål? Hvornår er det nok at sortere afvigende varer fra? Og kan virksomheden bruge varerne som ingrediens i produktionen?
Læs Fødevarestyrelsens råd til at undgå madspild i virksomheden:
Råd til at undgå et for stort madspild i virksomheden
Undgå madspild, f.eks. ved at donere
Hvornår må en virksomhed donere fødevarer til velgørende formål? Hvornår er det nok at sortere afvigende varer fra? Og kan virksomheden bruge varerne som ingredienser i produktionen eller fryse dem ned?
Find ud af, hvad din virksomhed kan gøre i situationer med fare for madspild - f.eks. beskadiget varer, fødevarer som har overskredet sidste anvendelsesdato eller ved fejl i mærkningen: Virksomheders madspildsguide
Se også EU's retningslinjer for fødevaredonation her.
Undgå madspild ved festivaler
Hvilke betingelser skal du opfylde, hvis du vil undgå madspild ved festivaler?
Læs Fødevarestyrelsens guide til mindre madspil på festivalen.