Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Sådan kan virksomheden undgå madspild

Som virksomhed, der gerne vil undgå et stort madspild, skal man altid sikre sig, at fødevarerne er i orden, så de ikke gør forbrugerne syge. I mange tilfælde må virksomheden kassere varer. Men der er meget, man kan gøre for at undgå madspild.​

​​Undgå et stort madspild i virksomheden


Er virksomheden i tvivl om, hvornår den må donere fødevarer til velgørende formål? Hvornår er det nok at sortere afvigende varer fra? Og kan virksomheden bruge varerne som ingrediens i produktionen?

Læs Fødevarestyrelsens råd til at undgå madspild i virksomheden:​

Råd til at undgå et for stort madspild i virksomheden


Undgå madspild, f.eks. ved at donere​​​


Hvornår må en virksomhed donere fødevarer til velgørende formål? Hvornår er det nok at sortere afvigende varer fra? Og kan virksomheden bruge varerne som ingredienser i produktionen eller fryse dem ned?​

Find ud af, hvad din virksomhed kan gøre i situationer med fare for madspild - f.eks. beskadiget varer, fødevarer som har overskredet sidste anvendelsesdato eller ved fejl i mærkningen: Virksomheders madspildsguide​

Se også EU's retningslinjer for fødevaredonation her. 


Undgå madspild ved festival​er


Hvilke betingelser skal du opfylde, hvis du vil undgå madspild ved festivaler?

Læs Fødevarestyrelsens guide til mindre madspil på festivalen.​



Ændret 28. september 2022