Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Økologi

Økologiske fødevarer er produceret på en måde, hvor der bliver taget særlige hensyn til miljø og dyrevelfærd hele vejen fra jord til bord. Dette stiller særlige krav til virksomheder, der markedsfører økologiske fødevarer.

​Find vores sider om økologi nederst på siden under "Relateret indhold" og i boksene nedenfor.​


​​​​​​​​​​​Lovgivning og vejledning om økologi
Få oversigt over lovgivningen indenfor produktion, import og mærkning af økologiske fødevarer:
Læs den tilhørende vejledning​ om økologiske fødevarer:

Læs om økologisk landbrug og den tilhørende kontrol på Landbrugsstyrelsens hjemmeside:

  ​​
Ny økologiforordning fra 1. januar 2021
 
 
Danske økologikontrollerede fødevarevirksomheder
Se listen over virksomheder, der er økologikontrolleret af Fødevarestyrelsen. Listen indeholder links til virksomhedernes økologikontrolerklæringer.
Læs mere her:
 ​
Anmeldelses- og kontrolkrav til økologiske virksomheder
 Virksomheder, som er registreret i Fødevarestyrelsen og som gerne vil omfattes af økologikontrol, skal være opmærksomme på de særlige krav de skal opfylde.
 
Læs mere om 
  
Særlige økologiregler for storkøkkener

Der gælder særlige økologiregler for storkøkkener. Læs mere her:

Se også hjemmesiden om det økologiske spisemærke:
 
Politikker for økologi
Læs på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside om blandt andet politikker for økologi:
EU-Kommissionens sider om økologireglerne og -kontrollen

På EU-Kommissionens hjemmeside kan du læse mere om økologireglerne og -kontrollen, om EU's politik for økologi m.m. Der kan du også finde økologistatistik, downloads af EU's økologilogo m.v. Bemærk også, at der under "Organics at a glance" / "Documents" findes et Q&A-dokument.

Ændret 15. november 2019