Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Certificering og kontrol af økologiske fødevarevirksomheder

Virksomheder, der vil forarbejde, pakke, mærke eller importere økologiske fødevarer eller vil markedsføre eller opbevare økologiske fødevarer en gros, samt slagterier, der vil slagte økologiske dyr, skal forinden have udstedt en såkaldt "økologirapport" af Fødevarestyrelsen.

​​Har du et køkken, der tilbereder økologisk mad, skal du i stedet se, hvordan du kan skilte med din økologi på siden "Økologi for professionelle køkkener".


Krav om anmeldelse og kontrol af økologiske fødevarevirksomheder

For at få udstedt en økologirapport, skal en virksomhed anmelde de påtænkte økologi-aktiviteter til Fødevarestyrelsen og udarbejde egenkontrolprocedurer, som skal sikre, at økologireglerne overholdes.

Læs mere på siden Anmeldelses- og kontrolkrav til økologiske virksomheder


Vejledning om økologiske fødevarer - afsnit 6

I vejledningens afsnit 6 får du hjælp til at udarbejde virksomhedens egenkontrolprogram, som skal indgå i økologirapporten.
 
 

Listen over økologikontrollerede virksomheder

Alle virksomheder, der har fået udstedt en økologirapport (er "certificeret") bliver registreret på Fødevarestyrelsens liste over økologikontrollerede virksomheder, som kan ses på linket nedenfor.

Gå til listen over økologikontrollerede fødevarevirksomheder her

Generel vejledning om egenkontrol

Her finder du generel vejledning om udarbejdelse af egenkontrol i fødevarevirksomheder - økologi-egenkontrolprocedurerne skal supplere virksomhedens generelle egenkontrol.

Guide: Sådan fører du skriftlig egenkontrol i din fødevarevirksomhed


Årsrapporter om resultaterne af økologikontrollen


Læs de seneste årsrapporter om Fødevarestyrelsens gennemførelse af økologikontrollen.​ 




Ændret 13. september 2021