Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Kosttilskud

Find regler for virksomheder og alternative behandlere, der markedsfører kosttilskud, samt vejledning til, hvor man som forbruger kan finde information og råd vedrørende køb af kosttilskud.

​​Hvad er kosttilskud?​​​​​

Kosttilskud er mange forskellige produkter, der spises for at supplere den normale kost.​​ Kosttilskud kan indeholde vitaminer, mineraler, plantedele, animalske ingredienser, mineralske ingredienser eller opkoncentrerede stoffer, fx fiskeolier og koncentrerede n-3 fedtsyrer. De kan også indeholde andre næringsstoffer, som fx er kemisk fremstillet.

Find mere information om kosttilskud på altomkost.dk

Her finder du al vores forbrugerinformation om kosttilskud og en opdateret liste med de advarsler, som Fødevarestyrelsen har udsendt om farlige stoffer i kosttilskud.


Kosttilskudsportal

I Fødevarestyrelsens kosttilskudsportal kan du finde et register over alle de kosttilskud, der er anmeldt til salg i Danmark.

Find register over anmeldte kostilskud i Danmark på kosttilskudsportalen her 

Markedsføring af kosttilskud

Hvis du som virksomhed ønsker information om reglerne for markedsføring af kosttilskud, kan du læse i vores guides nederst på siden.

 
Læger kan indberette bivirkninger
På følgende blanket kan læger og andet sundhedsfagligt personale indberette bivirkninger, der relateres til indtag af kosttilskud.​
 
  
Hvis du som forbr​uger oplever bivirkninger, som du mener kan skyldes indtag af kosttilskud, bør du tale med din egen læge.​
 
Lovstof og regler

 

​Se bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler på siden Find reglerne på lovstofsiden om tilsætning af næringsstoffer


 
Ændret 20. november 2019