Gå til navigation Gå til hovedindhold

Ansøgningsskema, godkendelsesproces og pris

Se priser og krav til dokumentation for godkendelse af desinfektionsmidler og pattedypningsmidler

​Godkendelsesproces og pris

Godkendelsesprocessen tager sædvanligvis 5-6 måneder, med mindre der er manglende oplysninger eller dokumentation i ansøgningen. Sagsbehandlingsgebyret udgør per 1. januar 2020 kr. 13.300, jf. betalingsbekendtgørelsen nr. 2272 af 29/12/2020 § 46 stk. 6.

For parallelgodkendelser af produkter, som er max. 5 år gammel, og som ikke kræver yderligere toksikologisk vurdering, er gebyret kr. 5.000. 

Dokumentation

Ved ansøgning om godkendelse af desinfektionsmidler eller pattedypningsmidler skal der indsendes dokumentation for, at produktet har en teknologisk effekt i henhold til gældende europæiske standarder. Desinfektionsmidler kan opfylde kravene til teknologisk effekt ved at have enten en baktericid eller fungicid effekt eller både en baktericid og fungicid effekt.

Den teknologiske effekt af desinfektionsmidler og pattedypningsmidler/pattespray kan dokumenteres med følgende effektivitetstest:

  • DS/EN 13697: desinfektionsmidler, der skal anvendes i fødevarevirksomheder og har både en baktericid og fungicid effekt.
  • DS/EN 1276: desinfektionsmidler, der skal anvendes i fødevarevirksomheder og har kun en baktericid effekt.
  • DS/EN 1656: pattedypningsmidler, pattespray eller andre produkter til desinfektion af patter før og/eller efter malkning.

Ansøgningsskema

Her finder du ansøgningsskemaet for godkendelse af desinfektionsmidler og pattedypningsmidler:

Ansøgningsskema for godkendelse af desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter


Særligt for parallelgodkendelser

Information følger snarest.

Særligt for in situ-produkter

Information følger snarest.