Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Nyt fra Videncenter for Dyrevelfærd

Seneste nyheder fra Videncenter om Dyrevelfærd.

Konference 2017: Joint DCAW and NordCAW Animal Welfare Conference October 3 and 4​
University of Copenhagen is, in collaboration with Danish Centre for Animal Welfare (DCAW) and the Nordic Network for Communicating Animal Welfare (NordCAW) arranging a two day conference on animal welfare.

Conference report 2017
 
ViD-undersøgelse om, hvad der betyder mest for god dyrevelfærd 
3. November 2015
En uformel meningsmåling foretaget af Videncenter for Dyrevelfærd i oktober måned på hhv. Kulturnatten i København og Svineko​​​ngressen i Herning, viste at storbyfolk og landmænd er temmelig enige om, hvad der er vigtigst for god dyrevelfærd.

Ved begge begivenheder var der stor enighed om top-3 for at opnå god dyrevelfærd nemlig "Nok godt foder og rent vand", "God plads og rent miljø" og "Frihed for sygdom og skader".

Landmænd og storbyfolk var ikke helt ligeså enige om 4. og 5. pladsen, hvor "Kontakt til artsfæller" var oppe imod "Mulighed for at komme udenfor"​.

Dyrevelfærd i Danmark 2015
14. september 2015

Den årlige dyrevelfærdsrapport fra Videncenter for Dyrevelfærd (ViD) – "Dyrevelfærd i Danmark 2015 – med resultater fra velfærdskontrollen i 2014" – er nu udkommet og kan downloades fra denne side.

Download rapporten​
 
Nye forskningsprojekter fra Videncenter for Dyrevelfærd 
4. marts 2015
Videncenter for Dyrevelfærd har i 2015 udvalgt fire nye projekter til igangsættelse. Projekterne er i år udvalgt indenfor temaerne "Dyrevelfærd hos unge dyr" og "smittebeskytt​​else og dyrevelfærd".

Et af projekterne har til formål at reducere pattegrisedødeligheden hos løse diegivende søer ved at identificere de faktorer, der kan forudsige en højere pattegrisedødelighed. 

I de øvrige tre projekter skal forskerne undersøge henholdsvis, hvordan vi danskere egentlig passer på vores katte, hvordan kalve har det i økologiske besætninger sammenlignet med konventionelle, og hvad det betyder for køer, der lider af yverbetændelse, at komme i sygeboks.

Læs mere om Videncenter for Dyrevelfærds projekter i 2015 og i tidligere år 
 
Velbesøgt projektworkshop viser ViD vejene fremad
1. marts 2015
Videncenter for Dyrevelfærd (ViD) afholdt den 18. februar 2015 en 1-dags projektworkshop på Aarhus Universitet.

Den årlige projektworkshop har bl.a. til formål at styrke samarbejdet mellem Videncenter for Dyrevelfærds interessenter og Videncentrets projekt- og styregruppe. Derudover er workshoppen en god lejlighed til at ajourføre sig med ViD’s arbejde inden for dyrevelfærd.

Se program og download præsentationer fra ViD's projektworkshop i 2015

På workshoppen deltog repræsentanter fra ViD’s interessentgruppe, ViD’s styregruppe og ViD’s projektgruppe samt de forskere, der leder forskningsprojekter igangsat af ViD.

Progra​mmet bestod af en formiddagssession, hvor igangværende og nye ViD-projekter blev præsenteret, samt en eftermiddagssession, hvor det i mindre grupper bl.a. blev drøftet, hvilke dyrevelfærdsproblemer ViD’s projekter kunne tage fat på fremover.

Det blev desuden drøftet, hvor​dan ViD kan styrke sin formidlingsindsats, og hvem denne formidling skal målrettes. Det resulterede i mange forskellige, konkrete og konstruktive bidrag, som ViD vil tage med i de videre overvejelser om, hvordan vi fremadrettet bedst når ud til målgrupperne, hvad der skal formidles og ad hvilke kanaler.  
 
Fødevareminister Dan Jørgensen inviterer til international konference om svinevelfærd – Videncenter for Dyrevelfærd er medarrangør.
5. januar 2015
Konferencen “Improving pig welfare – what are the ways forward?” løber af stablen d. 29. og 30. april 2015. 
 
Konferencen er en af de mange indsatser, der blev vedtaget i svinehandlingsplanen og skal bidrage til at forbedre velfærden for svin. 
 
Konferencen har en række internationalt anerkendte forskere og eksperter på talerlisten, blandt andre professor David Fraser og professor Sandra Edwards. Der vil desuden være workshops, der zoomer ind på de væsentligste elementer i svinehandlingsplanen, samt en afsluttende paneldiskussion om svinevelfærdens største udfordringer og muligheder for forbedringer. 
 
Konferencen arrangeres af Miljø - og Fødevareministeriet i samarbejde med Fødevarestyrelsens Videncenter for Dyrevelfærd.

Læs invitation til konferencen her

 
Se video fra Videncenter for Dyrevelfærds konference
25. november 2014
Se eller gense Fødevareminister Dan Jørgensens åbningstale og se en voxpop med ViD's interessenter.
 
Læs mere om konferencen og se videoer

Berigende ViD-konference om det rige liv
21. november 2014
Med temaet "Det rige liv – berigelse på tværs af dyrearter" afholdt Videncenter for Dyrevelfærd den 20. november 2014 sin årlige konference. Konferencens bød på indlæg om miljøberigelse i bred forstand.  
 
Fødevareminister Dan Jørgensen åbnede konferencen, og derefter var der indlæg med udgangspunkt i den nyeste nationale og internationale forskning på området.
 

 
Eftermiddagen bød på en postersession med forskningsprojekter, der finansieres af og udføres i regi af ViD. Projekterne blev inden postersessionen præsenteret mundtligt som en lille appetitvækker. Samtlige præsentationer og postere er præsenteret i konferencens abstracthæfte. 

 
Ændret 19. januar 2021