Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

ViD - Konferencer

Videncenter for Dyrevelfærds årlige konference sætter fokus på dyrevelfærdens aktuelle emner.

​​​​​​Hør om nyeste viden om d​yrevelfærd, og skab netværk

Ud over at belyse et aktuelt tema indenfor dyrevelf​​ærd giver konferencen også mulighed for at gøre status på forsknings- og udviklingsprojekter, som er igangsat i regi af ViD. Konferencen er desuden en god mulighed for at skabe netværk til kolleger fra en række forskellige institutioner, der også arbejder med dyrevelfærd til daglig.

ViD konference 2020: Dyrevelfærd og klima
Årets konference i Videncenter for Dyrevelfærd tager fat på samspillet mellem dyrevelfærden for landbrugsdyrene og en anden af tidens store udfordringer, nemlig at begrænse de menneskeskabte udledninger af drivhusgasser med henblik på at forhindre eller afbøde en truende klimakatastrofe.

Dato: Torsdag 5. november 2020 kl. 09.00-17.00

Sted: Scandic Copenhagen, Vester Søgade, 1601 København V


Find hele programmet og tilmeld dig her


ViD-seminar 2020: Adfærdsproblemer hos hunde
Som noget nyt afholder ViD år også et halvdagsseminar. 
Torsdag 8. oktober 2020 kl. 12.00-17.00 afholder ViD i samarbejde med Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd et offentligt seminar om adfærdsproblemer hos hunde. Forskere og praktikere vil præsentere deres viden om problemernes karakter og omfang og vil lægge op til en diskussion af, hvad der kan gøres ved dem.
 
Det er desværre kun begrænsede pladser i lokalet. Det er dog muligt, at komme på venteliste til en plads i lokalet og ellers live streames seminaret. Der arbejdes på, at skaffe et større lokale, da interessen for seminaret har været overvældende. 
 
Ønsker du at komme på ventelisten til seminaret og ønsker du at modtage yderligere information om seminaret og live streamingen, så skal du sende en mail med dit fulde navn til Sara Kondrup på sak@ifro.ku.dk


ViD konference 2019: Når dyr flyttes

Videncenter for Dyrevelfærd afholder den 5. november 2019 konference med temaet "Når dyr flyttes.

Find hele programmet her

Nedenfor kan du downloade præsentationerne fra nogle af oplæggende

Transport af slagtekyllinger - Vibe Pedersen Lund

Udsætter dyr - Mette Herskind

Hvornår skal kalven flyttes fra koen - Mette Vaarst

Impacts of loading density , transport duration , and seasonality on animal welfare indicators of slaughter pigs during and after transport - Michael Marahren


 
Konference 2017: Joint DCAW and NordCAW Animal Welfare Conference October 3+4
University of Copenhagen is, in collaboration with Danish Centre for Animal Welfare (DCAW) and the Nordic Network for Communicating Animal Welfare (NordCAW) arranging a two-day conference on animal welfare.
 
ViD konference 2016: Dyrevelfærd for fremtiden 
Videncenter for Dyrevelfærd afholder den 17. november 2016 konference med temaet 'Dyrevelfærd for fremtiden'.
 
 
Konference 2015: Improving Pig Welfare – What Are the Ways Forward?
Konferencen "Improving Pig Welfare – What Are the Ways Forward" løb af stablen april 2015. Konferencen og rapporten fokuserer på de væsentligste elementer i svinehandlingsplanen og forsøger at formulere svinevelfærdens største udfordringer og muligheder for forbedring.
 
Projektworkshop 2015
ViD afholder hvert år en projektworkshop, som bl.a. har til formål at styrke samarbejdet mellem Videncenter for Dyrevelfærds interessenter og Videncentrets projekt- og styregruppe. Derudover er workshoppen en god lejlighed til at ajourføre sig med ViD’s arbejde indenfor dyrevelfærd.

 
ViD konference 2014: Det rige liv – berigelse på tværs af dyrearter

Med temaet "Det rige liv – berigelse på tværs af dyrearter" afholdt Videncenter for Dyrevelfærd den 20. november 2014 sin årlige konference. Konferencens bød på indlæg om miljøberigelse i bred forstand.

Se materiale fra konferencen.

 

ViD konference 2013: Dyr-menneske-relationen – hvad betyder den for dyrevelfærden?
Med temaet "Dyr-menneske-relationen – hvad betyder den for dyrevelfærden?" kredsede indlæggene på Videncenter for Dyrevelfærds konference 2013 om betydningen af relationen mellem mennesker og dyr for dyrevelfærden, i forhold til såvel landbrugets produktionsdyr som familiedyr og heste.

Se materiale fra konferencen.
 
ViD konference 2012: Syge dyrs velfærd – er den god nok?
Videncenter for Dyrevelfærds konference 2012  handlede om dyrevelfærd hos syge og tilskadekomne dyr med udgangspunkt i den nyeste forskning på området.

Se materiale fra konferencen.
 
ViD konference 2011: Markedsdrevet Dyrevelfærd
Med temaet "Markedsdrevet Dyrevelfærd" afholdt Videncenter for Dyrevelfærd (ViD) den 2. november 2011 sin årlige konference.

Se materiale fra konferencen.
 
Åbningskonference i ViD 2010
Videncenter om Dyrevelfærds første konference blev afholdt 18. november 2010.

Se materiale fra konferencen her.

 

Ændret 13. juli 2020