Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Årsmøde for dyrevelfærdsorganerne

Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativer inviterer hvert år til årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne og interessenterne.

 

Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativer inviterer til Årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne den 9. maj 2019 på Københavns Universitet, Frederiksberg Campus, Bülowsvej 17 (Festauditoriet), 1870 Frederiksberg C.


Program

Temaet for årsmødet er Culture of Care. Der vil være indlæg om, hvad Culture of Care betyder i praksis, praktiske råd til at ændre en kultur og eksempler fra dyrestalden. Desuden vil der være præsentationer af successer og initiativer til inspiration.
Se programmet her.


Tilmelding

Tilmelding sker ved at udfylde en tilmeldingsblanket og sende den til ufa-aarsmoede@fvst.dk senest den 12. april.

Der kan kun tilmeldes én person pr. tilmeldingsblanket.

Konkurrence for dyreteknisk personale

Udvalget afholder en konkurrence for dyreteknisk personale, hvor man kan vinde op til 25.000 kr. til at udvikle en 3R-idé. Har du en idé til, hvordan velfærden hos forsøgsdyr kan blive bedre på din facilitet? Vil du gerne afprøve en ny type berigelse, en ny metode eller et helt tredje initiativ?

Hvis du ønsker at deltage, skal du udfylde et ansøgningsskema og indsende det til ufa-aarsmoede@fvst.dk.
Fristen for indsendelse af skemaet er den 12. april 2019.
Læs mere om konkurrencen på ansøgningsskemaets forside.

Markedsplads

Igen i år vil der være rig mulighed for at medbringe og udveksle gode 3R-ideer til årsmødets markedsplads. Alle deltagere på årsmødet opfordres til at fremvise bur, opstaldningen, berigelse, gode 3R-ideer eller udfordringer fra egen facilitet på eftermiddagens markedsplads. Man kan også medbringe en poster med billeder eller en video. Se eksempler på fremviste tiltag fra tidligere år her. Lære mere om markedspladsen i programmet.

Mødets åbne del

Indtil frokost er mødet forbeholdt medlemmer af dyrevelfærdsorganerne. Fra kl. 12.30 åbnes mødet op for alle interesserede. Se det særskilte program for eftermiddagsdelen.

Vi glæder os til at se jer!

 

 

Årsmøde 2018

Program for årsmøde 2018

I år har vi bl.a. valgt at fokusere på, hvordan Dyrevelfærdsorganet kan fremme Replacement. Desuden præsentation af successer opnået gennem dyrevelfærdsorganet og andre gode initiativer til inspiration.

Igen i år vil der være rig mulighed for at medbringe og udveksle gode 3R-ideer.  Emnet er Vis mig dit bur / din opstaldning: Alle opfordres til at fremvise opstaldningen fra egen facilitet. Tag et bur med, og vis hvordan I beriger dyrene. Eller tag en video eller billeder med fra jeres facilitet, der viser opstaldning og berigelse. Medbring også meget gerne andre gode 3R-ideer. Se eksempler på fremviste tiltag fra tidligere år her.

Endelig opfordrer vi til, at man medbringer udfordringer. Er der et dyrevelfærdsmæssigt eller 3R-relateret problem I oplever på jeres facilitet. Så medbring det på posterform eller præsentér det på anden vis – og få de andre deltageres input og erfaringer om emnet med hjem.
Formatet er en ”levende” udstilling. Om eftermiddagen vil der være tid til, at de andre deltagere på mødet kan se udstillingen. Her står man ved det medbragte noget af tiden og præsenterer det.

Lige som sidste år afholder Udvalget en konkurrence, hvor man kan vinde finansiering af et 3R-initiativ på sin facilitet. Konkurrencen er målrettet det dyretekniske personale. Frist for deltagelse er d. 17. maj - læs mere om konkurrencen.

Der er ingen deltagerbegrænsning til årsmødet, og vi håber derfor at se så mange medlemmer af de enkelte Dyrevelfærdsorganer som muligt.

Er du ikke medlem af et Dyrevelfærdsorgan? For at øge kendskabet til dyrevelfærdsorganernes arbejde og få en bred dialog om 3R-tiltag i praksis, åbnes mødet op for alle interesserede fra frokosten kl. 12.15. Vi sender særskilt invitation ud til denne del af mødet, men spred gerne rygtet til kolleger udenfor Dyrevelfærdsorganerne. Se program.

 

 Årsmøde 2017

Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativers inviterer til årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne d. 4. april på KU SUND, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K.

Er du ikke medlem af et Dyrevelfærdsorgan? Samme dag afholdes årsmøde for alle interesserede. Se invitationen og programmet for interessenter her.

I år har vi bl.a. valgt at fokusere på, hvordan man gør Dyrevelfærdsorganet synligt for alle i organisationen.  Programmet for årsmøde 2017 byder også på oplæg fra Dyreforsøgstilsynet om behandlingsprocessen for ansøgninger om dyreforsøg samt om typiske fund ved inspektioner.

Igen i år vil der være rig mulighed for at medbringe og udveksle gode 3R-ideer. Det kan være stort og småt, som har forbedret dyrevelfærden, forfinet en metode, ført til at færre forsøgsdyr bruges etc. Det skal understreges, at intet er for småt til at blive vist frem på dagen. Formatet er en "levende" udstilling, hvor man stiller det medbragte op om morgenen. Om eftermiddagen vil der være tid til, at de andre deltagere på mødet kan se udstillingen. Her står man ved det medbragte noget af tiden og præsenterer det for interesserede. Denne del af programmet fungerer kun optimalt, hvis alle tager noget med. Vi håber derfor meget, at alle medbringer et 3R tiltag.

Som inspiration kan man besøge Udvalgets hjemmeside, hvor nogle af de tiltag, der blev præsenteret på det sidste årsmøde er delt.

Som noget nyt afholder Udvalget i år en konkurrence, hvor man kan vinde finansiering af et 3R-initiativ på sin facilitet. Konkurrencen er målrettet det dyretekniske personale. Frist for deltagelse er d. 13. marts - læs mere om konkurrencen.

For at øge kendskabet til dyrevelfærdsorganernes arbejde og få en bred dialog om 3R-tiltag i praksis, åbnes mødet op for alle interesserede fra frokosten kl. 12.15. Vi sender særskilt invitation ud til denne del af mødet, men spred gerne rygtet til jeres kolleger udenfor Dyrevelfærdsorganerne. Denne del af mødet indledes med 3 korte oplæg fra en dyrepasser, en forsker og en leder om Dyrevelfærdsmæssige initiativer implementeret af Dyrevelfærdsorganet.

Ændret 8. april 2019