Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne

Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativer inviterer hvert år til årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne og interessenterne.

Find information omkring program, markedsplads og støtte til 3R-initiativer fra dyreteknisk personale nedenfor.

OBS ÅRSMØDE 2020 ER AFLYST GRUNDET COVID-19

 

Årsmøde 2020 

OBS AFLYST

Det Nationale Udvalg for Forsøgsdyr og Alternativer har besluttet at aflyse dette års årsmøde for dyrevelfærdsorganerne. Beslutningen er truffet på baggrund af corona-situationen, som i øjeblikket påvirker os alle.

Dette betyder desværre også, at uddelingen af penge til 3R-ideer fra dyrepassere i 2020 er aflyst. Uddelingen udskydes i stedet til årsmødet i 2021Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativer inviterer til Årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne den 11. juni 2020 på KU SUND, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K.

 

Program 

Programmet er under udarbejdelse og vil blive offentliggjort snarest.

 

Støtte til 3R-initiativer fra dyreteknisk personale

Er du dyreteknisk medarbejder, og har du en idé til, hvordan velfærden hos forsøgsdyr kan blive bedre på din facilitet. Nu har du chancen for at søge om støtte på op til 25.000 kr. til at udvikle din 3R-idé.

Læs mere om ansøgningsprocessen og find ansøgningsskemaet her.

Deadline for ansøgning er 30. marts 2020 kl. 09:00.

Vi glæder os til at modtage din idé!

 

Årsmøde 2019 

Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativer inviterer til Årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne den 9. maj 2019 på Københavns Universitet, Frederiksberg Campus, Bülowsvej 17 (Festauditoriet), 1870 Frederiksberg C.


Program

Temaet for årsmødet er Culture of Care. Der vil være indlæg om, hvad Culture of Care betyder i praksis, praktiske råd til at ændre en kultur og eksempler fra dyrestalden. Desuden vil der være præsentationer af successer og initiativer til inspiration.
Se programmet her.


Præsentationer

 

Årsmøde 2018

Program for årsmøde 2018

I år har vi bl.a. valgt at fokusere på, hvordan Dyrevelfærdsorganet kan fremme Replacement. Desuden præsentation af successer opnået gennem dyrevelfærdsorganet og andre gode initiativer til inspiration.

Igen i år vil der være rig mulighed for at medbringe og udveksle gode 3R-ideer.  Emnet er Vis mig dit bur / din opstaldning: Alle opfordres til at fremvise opstaldningen fra egen facilitet. Tag et bur med, og vis hvordan I beriger dyrene. Eller tag en video eller billeder med fra jeres facilitet, der viser opstaldning og berigelse. Medbring også meget gerne andre gode 3R-ideer. Se eksempler på fremviste tiltag fra tidligere år her.

Endelig opfordrer vi til, at man medbringer udfordringer. Er der et dyrevelfærdsmæssigt eller 3R-relateret problem I oplever på jeres facilitet. Så medbring det på posterform eller præsentér det på anden vis – og få de andre deltageres input og erfaringer om emnet med hjem.
Formatet er en ”levende” udstilling. Om eftermiddagen vil der være tid til, at de andre deltagere på mødet kan se udstillingen. Her står man ved det medbragte noget af tiden og præsenterer det.

Lige som sidste år afholder Udvalget en konkurrence, hvor man kan vinde finansiering af et 3R-initiativ på sin facilitet. Konkurrencen er målrettet det dyretekniske personale. Frist for deltagelse er d. 17. maj - læs mere om konkurrencen.

Der er ingen deltagerbegrænsning til årsmødet, og vi håber derfor at se så mange medlemmer af de enkelte Dyrevelfærdsorganer som muligt.

Er du ikke medlem af et Dyrevelfærdsorgan? For at øge kendskabet til dyrevelfærdsorganernes arbejde og få en bred dialog om 3R-tiltag i praksis, åbnes mødet op for alle interesserede fra frokosten kl. 12.15. Vi sender særskilt invitation ud til denne del af mødet, men spred gerne rygtet til kolleger udenfor Dyrevelfærdsorganerne. Se program.

 

Årsmøde 2017

Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativers inviterer til årsmøde for Dyrevelfærdsorganerne d. 4. april på KU SUND, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K.

Er du ikke medlem af et Dyrevelfærdsorgan? Samme dag afholdes årsmøde for alle interesserede. Se invitationen og programmet for interessenter her.

I år har vi bl.a. valgt at fokusere på, hvordan man gør Dyrevelfærdsorganet synligt for alle i organisationen.  Programmet for årsmøde 2017 byder også på oplæg fra Dyreforsøgstilsynet om behandlingsprocessen for ansøgninger om dyreforsøg samt om typiske fund ved inspektioner.

Igen i år vil der være rig mulighed for at medbringe og udveksle gode 3R-ideer. Det kan være stort og småt, som har forbedret dyrevelfærden, forfinet en metode, ført til at færre forsøgsdyr bruges etc. Det skal understreges, at intet er for småt til at blive vist frem på dagen. Formatet er en "levende" udstilling, hvor man stiller det medbragte op om morgenen. Om eftermiddagen vil der være tid til, at de andre deltagere på mødet kan se udstillingen. Her står man ved det medbragte noget af tiden og præsenterer det for interesserede. Denne del af programmet fungerer kun optimalt, hvis alle tager noget med. Vi håber derfor meget, at alle medbringer et 3R tiltag.

Som inspiration kan man besøge Udvalgets hjemmeside, hvor nogle af de tiltag, der blev præsenteret på det sidste årsmøde er delt.

Som noget nyt afholder Udvalget i år en konkurrence, hvor man kan vinde finansiering af et 3R-initiativ på sin facilitet. Konkurrencen er målrettet det dyretekniske personale. Frist for deltagelse er d. 13. marts - læs mere om konkurrencen.

For at øge kendskabet til dyrevelfærdsorganernes arbejde og få en bred dialog om 3R-tiltag i praksis, åbnes mødet op for alle interesserede fra frokosten kl. 12.15. Vi sender særskilt invitation ud til denne del af mødet, men spred gerne rygtet til jeres kolleger udenfor Dyrevelfærdsorganerne. Denne del af mødet indledes med 3 korte oplæg fra en dyrepasser, en forsker og en leder om Dyrevelfærdsmæssige initiativer implementeret af Dyrevelfærdsorganet.

Ændret 23. marts 2020