Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Hvilken race skal jeg vælge?

​Inden du vælger, hvilken hund du skal have, bør du være opmærksom på, at der er stor forskel på de forskellige hundetyper og -racer, og på hvad deres aktivitetsniveau, pels og størrelse kræver.

​​

​Det kan være svært at vælge den rigtige race, fordi man som kommende hundeejer kan overvurdere egne muligheder for at træne og passe hunden. I værste fald kan dette resultere i, at du må opgive hunden. 

Hvis du ikke har haft hund før, kan det være en god ide at vælge en race, der er mindre aktiv og krævende. Vælg også en race, der er avlet til at samarbejde, frem for en mere selvstændig race, der kan være svær at få gjort lydig. Hundens egenskaber og behov skal passe sammen med din livsstil. 

Købhund.dk kan du blive klogere på hvilken hunderace, der kan passe til din livsstil, baseret på størrelse, aktivitetsniveau, pelspleje og temperament. 

Er du i tvivl om, hvilken størrelse hund du skal vælge, kan du læse mere om små racer og selskabshunde, mellem- og store hunderacer samt gigant hunderacerdyreværnet.dk.

Ulovlige hunderacer

I Danmark er der 13 hunderacer, som det er ulovligt at være i besiddelse af og/eller avle på. Disse 13 hunderacer er beskrevet i hundelovens forbudsordning

Når du vælger race, er det naturligvis vigtigt ikke at vælge én af de forbudte racer, men det er også vigtigt at have for øje, at der kan være lovlige racer, der af udseende minder meget om de ulovlige hunderacer. Vælger du en af disse racer, skal du være opmærksom på, at det er dit ansvar som hundeejer at kunne bevise, at denne ikke er en ulovlig race.

 

Links hvor du kan læse mere

Værd at vide om små racer og selskabshunde (Dyreværnet)

Værd at vide om mellemstore og store hunderacer (Dyreværnet)

Værd at vide om gigant hunderacer (Dyreværnet)

 

 

Ændret 16. august 2022