Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Den gode start med hund

Det er vigtigt at få en god start med din nye hund. Her kan du få gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, så både du og din hund kommer fra start.

​Det er en stor omvæltning for din hund at komme til et nyt hjem, især hvis den er hvalp og kommer lige fra sin moder og sine søskende.

I de første dage skal hunden have ro, og du bør kun gå korte ture med den. Hunden har i starten brug for tryghed og tæt kontakt med sin familie.

Hunden ved ikke på forhånd, hvad du forventer af den. Det skal den først lære. Den har brug for faste rammer og genkendelighed. Det er nemmere at give hvalpen gode vaner end at vænne den af med de dårlige. 

I den allerførste tid er der også andre ting, du skal være opmærksom på. Eksempelvis foder, ormekur, vacciner, registrering, forsikring og lovpligtigt hundetegn.​

 

Gå til hvalpetræning

Vi anbefaler, at du går til hvalpetræning med din hund, også selvom du har gået med en tidligere hund. Din hund har behov for få gode oplevelser med andre hund og fremmede mennesker. Det kan have stor betydning for dens forhold til fremmede senere i livet. Hvalpetræning giver også et godt fundament for samarbejdet mellem dig og din hund.

Hundeluftning i naturen – 250 hundeskove

Du må gerne tage din hund med ud i naturen - så længe den er i snor. Det er nemlig godt for både dig og din hund at være sammen og få den daglige motion. Hunde skal ifølge naturbeskyttelsesloven som udgangspunkt altid være i snor i naturen. Det skal de bl.a. være, så du viser hensyn til vilde dyr, andre gæster og dig og din hunds sikkerhed.

På Naturstyrelsens side Hunde skal være i snor i naturen, kan du læse mere om hundeluftning i naturen og se et interaktivt kort over Naturstyrelsens 250 hundeskove over hele landet. I disse hundeskove må din hund gerne gå uden snor.

 

Gode links hvor du kan læse mere

Den første tid med hunden (pjece fra Dyrenes Beskyttelse) 

Hvad kan jeg forvente, når jeg adopterer en hund (Dyreværnet)​

S​ådan rejse​r du med din hund (Fødevarestyrelsen)​

Pasningsvejledninger​ (Dansk Kennel Klub)


Ændret 25. august 2022