Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Eksport af foder

Find praktiske oplysninger og regler om eksport af foder.

​Eksport til tredjelande omfatter eksport til alle lande udenfor EU. Ønsker du at eksportere foder, er du som eksportør selv ansvarlig for at overholde de betingelser som kræves af myndighederne i modtagerlandet.

Betingelserne vil ofte fremgå af et certifikat, og i Fødevarestyrelsens certifikatdatabase kan du finde de certifikater, som Fødevarestyrelsen/EU allerede har aftalt med tredjelande. Hvis ikke der er et certifikat til den ønskede eksport, må du selv fremskaffe modtagerlandets officielle krav til import af produktet. Når du kender kravene kan du kontakte Fødevarestyrelsen, for at få udarbejdet et nyt certifikat. Dette er beskrevet nærmere i guiden længere nede på siden.

Vær opmærksom på, at den kompetente myndighed i modtagerlandet til enhver tid kan ændre betingelserne for import. Eksport sker derfor altid for eksportørens egen regning og risiko, og derfor skal du også sikre dig gennem din importør i modtagerlandet om certifikater er gældende.

Hvis myndighederne i tredjelandet stiller krav om inspektion i Danmark, kan du finde nogle generelle instruktioner i denne vejledning som er udarbejdet af Fødevarestyrelsen. 

Vejledning om inspektion fra tredjelande


Hvis du vil læse om eksport på andre områder:

Eksport af fødevarer

Eksport af animalske biprodukter

Relevante links

 

Bekendtgørelse nr. 726 af 8. juni 2017 om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder

 

Bekendtgørelse nr. 555 af 29. maj 2017 om udstedelse af certifikater

Certifikatdatabasen 

 

 

Udarbejdelse af certifikaterUdarbejdelse af certifikaterhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Udstedelse-af-certifikater.aspx018875aspx0htmlEmneside

 

 

Ændret 18. september 2017