Gå til navigation Gå til hovedindhold

Tempobonus

Fødevarestyrelsen tildeler en tempobonus til de minkavlere, som var hurtige til at aflive deres mink og dermed mindske risikoen for spredning af COVID-19. Her kan du læse mere om kravene for at modtage tempobonus.

​​​Tempobonus

Du kan få udbetalt tempobonus, hvis alle dine mink blev aflivet mellem den 1. oktober 2020 og senest den 19. november 2020, og du selv var medvirkende til at aflivningen kunne udføres. 

Tempobonus udgør på 30 kr. pr. aflivet mink. Hvis din minkbesætning ligger i en af de syv nordjyske kommuner (Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn, Thisted, Jammerbugt, Vesthimmerlands og Læsø Kommuner), og du har aflivet dine mink senest den 12. november 2020, tildeles en yderligere tempobonus på 10 kr. pr. aflivet mink. 

D​u kan få udbetalt tempobonus uanset, om din besætning er i zone 1, 2 eller 3.

Hvad betyder det, at jeg har medvirket til gennemførelsen af aflivningen af​ minkbesætningen, som er en betingelse for at få udbetalt tempobonus?​​
Det betyder, at du har tilladt, at aflivningen har foregået. Derimod er det ikke et krav, at du selv har foretaget eller deltaget i selve aflivningen.  
Ændret 10. november 2021