Gå til navigation Gå til hovedindhold

Nedlukningsomkostninger

Fødevarestyrelsen kan udbetale et engangsbeløb til dækning af omkostninger, som er forbundet med nedlukning af din minkvirksomhed. Nedenfor kan du læse mere om ansøgning og udbetaling af kompensation for nedlukningsomkostninger.

​​​Engangsbeløb til dækning af nedlukningsomkostninger​

Hvis du søger om permanent nedlukning af din minkvirksomhed, kan du samtidig med ansøgningen om erstatning ansøge om et engangsbeløb som kompensation for omkostninger i forbindelse med nedlukningen. Du kan søge om dækning af nedlukningsomkostninger hvis du har haft minkproduktion i 2018, 2019 eller 2020, eller hvis du har planlagt at opstarte en minkproduktion i 2020 eller 2021. Denne erstatning vil bestå af et engangsbeløb på op til 80.000 kr.

For at modtage engangsbeløbet til dækning af nedlukningsomkostninger skal du udfylde ansøgningen om erstatning og kompensation som følge af midlertidigt forbud mod hold af mink på virk.dk.


De minimis-s​​​tøtte

Fødevarestyrelsen udbetaler kompensationen for nedlukningsomkostninger som et engangsbeløb på 80.000 kr. i de minimis-støtte under Europa-Kommissionens forordning.

Hvis din minkvirksomhed eller forbundne virksomheder allerede har modtaget de minimis- støtte inden for det nuværende og to seneste regnskabsår, skal du oplyse det på din ansøgning.

Har du modtaget de minimis-støtte på 20.000 euro eller derover inden for nuværende og to seneste regnskabsår, vil det ikke være muligt at få udbetalt et engangsbeløb til dækning af nedlukningsomkostninger. 

I tilfælde af at du har modtaget mindre end det maksimale beløb på 20.000 euro, vil dit engangsbeløb blive reduceret, så det ikke overstiger det maksimalt tilladte. 

Såfremt du har en eller flere forbundne minkvirksomheder, skal du oplyse dette i din ansøgning, da i maksimalt vil kunne modtage 20.000 euro tilsammen. ​​Hvordan ved jeg, om jeg tidligere har modtaget de minimis-støtte?

Du kan finde ud af, om virksomheden tidligere har modtaget de minimis-støtte ved at kigge på tilsagns- eller udbetalingsbreve. Hvis der er tale om de minimis-støtte, vil det stå i brevet.​​​
Ændret 4. februar 2022