Gå til navigation Gå til hovedindhold

Nedlukningserstatning til følgeerhverv

Virksomheder, som har været tilknyttet dansk minkproduktion, kan få erstatning for tab af drift som følge af det midlertidige forbud mod hold af mink. Du kan læse mere om nedlukningserstatningen, og hvornår du er berettiget til erstatning her.

​Nedlukningserstatning til følgeerhverv


Følgeerhverv til den danske minkproduktion kan modtage kompensation for  værdien af deres minkrelaterede virksomhed på tidspunktet for nedslagningen af mink som følge af COVID-19 i Danmark i 2020.

Værdien afgøres efter de principper, der gælder for opgørelse af ekspropriationserstatning og gælder kun den del, der er relateret til dansk minkavl. Hvis det er muligt umiddelbart at omlægge din produktion til anden aktivitet, er du ikke berettiget til nedlukningskompensation. 

Der er nedsat én erstatnings- og taksationskommission til sager om følgeerhverv. Denne kommission tager stilling til hver ansøgning og beslutter, om din virksomhed er berettiget til nedlukningserstatning. 

Ansøgningsfristen for ansøgning om kompensation til følgeerhverv til minkvirksomheder som følge af det midlertidige forbud mod hold af mink udløb den 1. juni 2022.  

Du kan læse mere om kompensation til følgeerhverv på Minksekretariatets side om følgeerhverv. ​

Ændret 13. juli 2022